Hamileyken Ihlamur İçilir mi?

Kadınların en özel dönemlerinden biri olan hamilelik süreci, oldukça hassastır. İşte bu dönemde yediklerine ve içtiklerine dikkat eden anne adaylarının en çok merak ettiği, hamilelik döneminde ıhlamur içilir mi? Sorusunun cevabı…

11.02.2017-10:23 - (Son Güncelleme: 15.10.2021-17:05)

En hassas dönemlerin başında gelen hamilelik döneminde, birçok anne adayı bu süreç boyunca nasıl besleneceğine dair titiz araştırmalar yapar. Özellikle kış dönemine denk gelen gebeliklerde en çok merak edilen, ‘hamileyken ıhlamur içilir mi?’ sorusunu sizler için araştırdık. İşte detaylar… 

HAMİLEYKEN IHLAMUR İÇİLİR Mİ? 

Gebelik döneminde yiyecek ve içecek tüketimi oldukça önemlidir. Birçok gıdanın faydası olduğu gibi bazılarının zararları davardır. Bunun nedeni hamilelikte tüketilenlerin direk olarak bebek üzerinde de etkili olmasıdır. Bu nedenle özellikle hamilelik döneminde tüketilen bitki çayları oldukça önemlidir ve birçok uzman bitki çayları konusunda uyarıda bulunmaktadır. Bazı bitki çayları düşük ya da erken doğum gibi ciddi sorunlara neden olabilmektedir. 

Son dönemlerde sıklıkla merak edilen hamileyken ıhlamur tüketilir mi? Sorusu hakkında bilgilendirmelerde bulunan uzmanlar, bu dönemde ıhlamur tüketmenin zararı olmadığına dikkat çekiyor. Hatta ateş düşürücünün önerilmediği gebelik döneminde, anne adaylarına ateş düşürmesi için ıhlamur tüketilmesi öneriliyor. 

Hamilelikte ıhlamur içilir mi?

HAMİLEYKEN IHLAMUR İÇMEK ZARARLI MI?

 Oldukça faydalı bir bitki olan ıhlamur hakkında, hamileyken içilir mi içilmez mi? Gibi bir endişeye düşmeye pek gerek yoktur. Burada dikkat edilmesi gereken her şeyde olduğu gibi ıhlamurunda gereğinden fazla tüketilmemesi gerektiğidir.  Yine en doğru bilgi için bu durumlarda doktorunuza muhakkak başvurun. Çünkü her hamileliğin kendine göre farklılıkları olabilir. Anne adaylarının hangi besinleri ne kadar alabileceği hususunda en doğru kararı gebeliği takip eden kadın doğum uzmanı verebilir.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal