Hamileyken havuç tüketmek zararlı mı? Hamilelikte havuç yemenin etkileri ve zararları

Hamilelik sürecinde tüketilen gıdalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Birçok anne adayı tükettiği besinlerin kendisi ve bebeği üzerindeki etkilerinden haberdar değildir. Anne adayları hamilelikte havuç tüketiminin etkilerini araştırmaktadır. Peki, hamileyken havuç yemek zararlı mıdır? İşte yanıtı…

23.06.2022-13:37 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-17:30)

Anne adayları hamilelik sürecinde ve sonrasında düzenli ve dengeli beslenerek hem kendi sağlıklarına hem de bebeklerinin sağlığına dikkat etmelidir. Bununla birlikte anne adayları hamilelik sürecinde tükettikleri besinlerin birçoğunun etkisini bilmemektedir. Doğru bilinen yanlışlar hamilelik sürecinde anne ve bebeği etkileyebilmektedir. Anne adayları hamilelikte havuç tüketiminin yararlı mı zararlı mı olduğunu merak etmektedir. Peki, hamilelikte havuç tüketmenin etkileri nelerdir?

Havuç, turuncu renk kök sebzelerinden biridir. Tüm dünyada yetiştirilen havucun anavatanı ise Orta Asya’dır. Sağlığa birçok faydası bulunan havuç, hamilelik döneminde tüketilmesi gereken önemli besinlerdendir.

Havucun içerisinde A, B12, B16, C, D vitaminleri ve Kalsiyum, Demir, Magnezyum ve Karbonhidrat gibi mineraller bulunur. Hamilelikte havuç, çiğ tüketilebileceği gibi suyu sıkılarak da tüketilebilmektedir.

Hamileyken havuç tüketmek zararlı mı?

Hamilelikte havuç tüketmenin faydaları

İçerisinde bulunan vitaminler ve mineraller sayesinde havuç, bakterilere karşı etkili olarak üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı anne adaylarını korur.

Kalsiyum zengini olan havuç, bebeklerin kemik ve diş oluşumunda da oldukça faydalıdır. Havuç ayrıca karaciğerin temizlenmesinde de etkin rol oynar.

Hamilelikte havuç tüketimi bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca bebeğin et ve kas gelişiminde de etkilidir. Hamilelikte havuç tüketimi şan şekeri seviyesini düşürerek diyabet riskini azaltır.

Hamileyken havuç tüketmenin etkileri

Havuç lif ve antioksidan açısından zengindir. Sahip olduğu potasyum seviyesi le kalp atış hızını ve vücut sıvılarını dengeler.

100 gram havuçta 41 kalori bulunur.

Hamilelikte havuç tüketmenin zararı var mı?

Hamilelik döneminde havuç tüketmek oldukça faydalıdır fakat dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Aşırı havuç tüketimi anne ve bebek için zararlı olabilmektedir. İçerisinde yüksek miktarda A vitamini olması nedeniyle aşırı havuç tüketimi anne karnındaki bebeğin gelişimi için zararlı olabilir.

Hamileyken havuç tüketmek zararlı mı

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal