Hamilelikte öksürük neden olur, nasıl geçer, bebeğe zarar verir mi, erken doğuma sebep olur mu? Hamilelikte öksürüğü önlemenin doğal yolları

Hamile kadınlar mevsime bağlı olarak öksürük sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Mesela bahar aylarında ortaya çıkan polenler bunlar arasında yer alır veya kış aylarında geçirilen soğuk algınlığı yine öksürüğü tetikler. Eğer altında başka bir hastalık yatmıyor ise anne adayının öksürmesi bebeğe zarar vermez. Düşüğe ya da erken doğuma yol açmaz. Anne ve bebek sağlığı için hamilelikte öksürüğü önlemenin doğal çözümlerini bir araya getirdik.

30.06.2020-13:28 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-18:19)

Hamilelik döneminde anne adaylarının ilaç tüketmesi önerilmez. Öksürüğe karşı daha doğal tedavi yöntemlerine başvurmak gerekir. Bunun için hamilelikte öksürük şikayetleri varsa dikkat edilmesi gereken birkaç nokta mevcuttur.

Düzensiz beslenmeden kaynaklı olarak öksürük sorunları boy gösterebilir. Bu durum protein ya da vitamin eksikliğinin habercisi olabilir. Yani düzenli beslenmeye özen göstermeniz önem arz ediyor. Sıvı tüketimi de bu dönemin önemli unsurları arasında. Hamilelerin gün içerisinde en az 8-9 bardak kadar su tüketmeleri gerekir. Yine öksürüğün önüne geçmek adına sıvı tüketmek önemli.

Hamilelik döneminde bağışıklığı güçlü tutmak önemli. Çünkü sistemin düşün olması hastalıkları beraberinde getirir ve hastalıklara karşı öksürük şikayetleri boy gösterebilir. Hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir merak edenlerin direncini yüksek tutması önemli bir yere sahip. Bunun için çinko takviyesine başvurulur. Hatta C vitaminleri ile bu durum desteklenebilir.

Hamilelikte öksürüğü önlemenin doğal yolları

- Nefes yollarını rahatlatmak için ılık bir duş almak

- Ev yapımı çorba tüketmek içerisine zencefil eklemek

- Nane ve limon karışımı öksürüğün doğal ilacıdır. Nefes yollarını nane limon çayı ile açmanız uzun sürmez. Böylece öksürük sorunu son bulacaktır.

- Tuzlu su hazırlayarak gargara yapabilirsiniz. Gün içerisinde 1-2 defa yapılan gargara, öksürüğe son verecektir.

- Şiddetli öksürük nöbetleri geçirenler elma çayı tüketerek bu sorunu kökten çözebilir. Doğal elmaları dilim dilim yapmak ve kaynar suya atmak gerekir. Bir süre kadar demlenen çayın, ılık olacak şekilde tüketmeye başlayabilirsiniz.

Hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir?

Solunum yol hastalıkları ile karşı karşıya kalanlar için de ekstra çözüm önerileri mevcut durumda. Mesela kekik çayı bunlar arasında yerini almıştır. Özellikle de bronşit şikayetine karşılık öne çıkmıştır. 

- Zencefil çayı da solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.

- Ihlamur ve tarçın yine bunlar arasında yer alır.

Hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir diye merak edenler bu hususları dikkate almalı. Bal, limon, zencefil ve tarçın gibi mucizevi doğal gıdalar mevcut ve hepsi de solunum yolu hastalıklarında önemli bir yere sahip. Hal böyle olunca hamile kadınların kurtarıcısı olmuştur. Özellikle de direncini güçlendirmek isteyenlere tavsiye edilir. Bağışıklık sisteminin güçlü olması halinde öksürük şikayetleri son bulabilir. Alerjik olan öksürüğe karşı ise doğal tedavi yöntemlerini göz önünde bulundurmanızda fayda var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal