Hamilelikte Nane Limon İçilir Mi?

Soğuk algınlığı, mide bulantısı gibi rahatsızlıklarla mideyi rahatlatmak için kullandığımız nane limon hemen hemen herkesin sevdiği bir içecek. Hamilelikte nane limon içilir mi? Hamilelikte nane limon içmenin zararları var mı? Gelin birlikte bakalım...

03.07.2020-15:04 - (Son Güncelleme: 15.04.2021-10:47) Hamilelikte Nane Limon İçilir Mi?

Gebeliğin en zor taraflarından bir tanesi de yediğimiz içtiğimiz her şeyi kontrol etmek zorunda kalmamızdır. Hamilelikte yasaklı birtakım gıdalar olduğu için gebe kadınlar bebeğe ve kendi sağlıklarına zarar vermemek amacıyla bir şey yemeden ve içmeden önce akıllarında sorulara cevap bulmak amacıyla sürekli araştırma yapıyorlar. Hamilelikte araştırılan konulardan bir tanesine nane limon içip içilemeyeceği. Hamilelikte Limonun Faydaları

HAMİLELİKTE NANE LİMON İÇİLİR Mİ?


Hamilelikte nane limon içilir mi: uzmanlara göre hamilelikte nane limon içilebilir. Hatta nane limon tüketmenin anne adayının mide bulantısı için faydalı olacağı da söylenmektedir. Hamilelerde Beta-HCG hormonunun artması ile birlikte rahatsız edici mide bulantısı sorunu ortaya çıkıyor. Bu mide bulantısını hafifletmek için nane, limon ve zencefil ile yapacağınız çayı kullanabilirsiniz. Hamilelikte nane limon tüketmenin bebek isim herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

Hamilelikte nane limon içilir mi: limon içerisinde A, B ve C vitamini barındıran oldukça faydalı bir gıdadır. Nane ise genellikle mide rahatsızlıklarında mide kaslarını rahatlatması için kullanılır. Gebelikte soğuk algınlığı hırsızlıkları gibi hastalıklar sıklıkla görülebildiği için bunları engellemek ve hafifletmek amacıyla gebelikte nane limon içilebilir. Aynı zamanda gebelikte karşılaşılan gaz, ödem, baş ağrısı ve migren gibi rahatsızlıklara da iyi gelmektedir.

Limon içerdiği vitaminler sayesinde gebelik döneminde soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçer. Kalsiyum ve potasyum içerdiği için bebeğin gelişimine katkıda bulunur. Sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Kabızlık sorununa iyi gelir.

HAMİLELİKTE NANE LİMON İÇMENİN ZARARLARI NELERDİR?

Hamilelikte nane limon tüketimi bebeğin yaşayacağı farklı rahatsızlıklara iyi geleceği için tercih edilebilir. Fakat her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi nane limonu fazla tüketmenin de vücuda olumsuz etkileri olabilir. 

Limon asidik bir meyve olduğu için fazla tüketilmesi durumunda vücudun asit dengesini bozabilir. Fazla limon tüketilmesi durumunda mide yanması gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Bu yüzden gebelik durumunda nane limon tüketiminde ölçülü olunması gerekmektedir.

Hamilelikte nane tüketimi rahim kaslarında gevşemeyi sebep olduğu için aşırı tüketimi tehlike arz edebilir. Özellikle düşük tehlikesi yaşayan anne adayları kullanmadan önce mutlaka doktorlarından onay almalılar.

Nane limon tüketilmesi gün içinde ve sabah saatlerinde karşılaşılan mide bulantılarına iyi gelebilmektedir. Nane çayı hamilelikte karşılaşılan gaz sorunu için de rahatlama sağlar. Fakat hamilelik döneminde fazla tüketilmesi anne adayının mide sorunları yaşayarak rahatsızlık duymasına sebep olacağı gibi bebeğin düşmesi gibi problemlere de sebep olabilmektedir. Bu sebeple kullanıp kullanamayacağını ve ne kadar tüketebileceğiniz hakkında mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Hamileliğin son dönemlerinde kemik ve dişler hassaslaşmaktadır. Bu yüzden gebeliğin son dönemlerinde fazla limon tüketilmesi asidik yapısı sebebiyle diş minesine zarar verebilir.

Hamilelikte en sık yaşanan problemleri öğrenmek için tıklayınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal