Faydaları saymakla bitmeyen mandalinanın zengin içerikleriyle hamilelerde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Uzman doktorlar tarafından mandalinanın yararları açıklanırken bebek üzerinde ki etkileri belirtildi. Hamile kadınlar mandalina tüketebilir mi? Mandalina tüketimi hakkında merak edilenler ve tüm detaylar...
Mandalina içeriğinde bulunan karbonhidrat türünden dolayı lifler fazlasıyla bulunmaktadır. 1 su bardağı mandalina yani 2 orta boy mandalina 3.5 gr lif içerir. Hamilelikte lifli yiyecekler kabızlığı önler.
Mandalina içerisinde bulunan C vitamininin yararları saymakla bitmez. 1 su bardağı mandalina suyunun içinde 53 mg C vitamini bulunduğundan kadınların %60 oranında C vitamini karşılar. C vitaminin etkiler kemik sağlığını güçlendirirken bağışıklık sistemini de etkiler. Hamilelikte mandalina yemek sizin ve cildinizi korur.
2 su bardağı mandalina suyu içerisinde 1328 IU değerinde A vitamini bulundurur ve bu rakam kadınlarına %60 oranındaki A vitaminine karşılık gelmektedir. A vitaminin göz sağlığında büyük önemi olduğu be bebeğin cilt, diş, kemik ve göz dokusunun oluşumunda etkili olduğu bilinir.
Hamilelikte özellikle vitamin ve mineral depolanmasının önemi büyüktür. Gebeler için önemi olan folik asitler mandalinalarda vardır. 100 gram mandalina 7.4 mg folik asit içerir. B vitamini kompleksinin içinde yer alan vitamin türü uzmanlar tarafından gebelere önerilmektedir. Erken doğumdan ve doğum kusurlarından koruduğu nedeniyle tercih edilir.