Hamilelikte Dondurma Yemek

Hijyenik ortamlarda ve ortalama dondurma yiyen hamile bir kadın için dondurmanın hiçbir riski yoktur. Ancak dengeli beslenme, yenilen miktar ve temizlik gibi hususlarda dikkatli olunmalıdır.

03.07.2020-14:40 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:39) Hamilelikte Dondurma Yemek

Hamilelikte dondurma yemek: Anne adayları abartmadığı sürece belli bir miktar dondurma yemelidir. Soğuk olan dondurmayı fazla yemek hem bebeğe hem de annenin sağlığını tehlikeye atabilir, fazla kilolara sebep olabilmektedir.

Dondurmanın Bebeğe Olan Etkisi

Bilinen yanlışlardan biri olan dondurmanın soğuk etkisiyle üşüteceği düşüncesidir. Ancak sindirim sisteminde anne adayının yediği yemek veya dondurma bebeğe direkt ulaşmamaktadır. İlk önce yararlı maddeler alınır, sonrasında bebeğin ihtiyacı kadar besin oraya aktarılır. Bu sebeple hamile bir kadının yediği dondurma doğrudan doğruya bebeği etkilemez. Fazla yenilmediği sürece bir sorun yoktur.

Tüketilmesi Gereken Dondurma Miktarı

Hamilelikte dondurma yemek: Sağlık açısından hamile olunan bir süreçte her gün dondurma yenilmesi tavsiye edilmemektir. Hamile kadınlar dondurmayı hafta içinde en fazla iki kez tüketmelidir. Bu sayı arttıkça fazla kilolar devreye girerek, hareket kabiliyetini zorlaştıracaktır. Dondurmayı bir anda tüketmenin önemine vurgu yapılarak, birden fazla aynı kutudan yemek virüs ve bakterilerin yaşaması için gerekli ortamı oluşturmaktadır. Buzdolabında saklanan artık dondurmalar hamile kadınlar için risk oluşturmaktadır. Aynı zamanda yapılan dondurmaların pastörize bir şekilde alınması gerekir. Aksi bir durumda enfeksiyon oluşturarak sağlığı tehlikeye atmaktadır. Dondurma üzerinden vitamin almak yerine gerekli besini süt ve süt ürünlerinden alınması önerilmektedir. Dondurmanın çok fazla soğuk olması kişinin solunum sistemini, boğazlarını şişirerek sağlığını riske attığı için buzdolabından çıkarılan ilk dondurma en az beş dakika buzdolabında bekletilmeli, sonrasında tüketilmelidir.

Dondurmanın Fayda ve Zararları

Hamilelikte dondurma yemek: Enerjiye ve mutluluğa ihtiyacı olan anne adayları için güzel bir tercih olan dondurmanın birçok faydası bulunmaktadır. İçerisindeki fosfor ve kalsiyum ağız ve diş sağlığı için önerilen besinlerden biridir. Aynı zamanda organların işleyişini etkileyerek kalp ve böbrek değerlerini düzenlemektedir. Protein, yağ, karbonhidrat açısından birçok faydası bulunmaktadır. Stresi azaltması, organların işleyişini düzenlemesi, kişiye mutluluk vermesi açısından hamile kadınlara önerilmektedir. Dengesiz uyku düzenine sahip olan kişilerin tercih etmesi gereken besinlerden biridir. İçerisinde B12, D, E gibi birçok vitamin bulunmaktadır. Bu dönemde kendini halsiz, yorgun hisseden anne adayları için canlandırıcı bir görev üstlenir. Duygusallığı ve hisleri düzenleyen bir yönü de bulunmaktadır. Aynı zamanda hormonları düzenleyerek, ter bezlerinin daha az çalışmasını sağlamaktadır. Kişiden kişiye değişen problemlerin oluşması durumunda doktor kontrolünde hareket edilmelidir. Laktoz rahatsızlığına sahip kişilerin dondurma tüketmesi yeme isteğinin azalmasına, mide bulantısı ve kusmaya neden olmaktadır. Pankreas problemlerine neden olarak sağlığı riske atmaktadır. Hamile kadınlar dondurmanın üzerine fındık, çikolata sosu, badem gibi malzemelerden eklemeleri kiloyu daha fazla arttıracaktır. Solunum yollarında problem olan insanların dondurmayı suyla tüketmesi ve yavaş yemesi gerekmektedir. Aynı zamanda dondurmanın süt tozundan yapılması da sağlığı tehlikeye sokmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal