Hamilelikte domates yenir mi? Zengin içeriği ve düşük kalorisi ile hamilelikte domates yemenin faydaları ve zararları

Kadınlar özellikle de hamilelik dönemlerinde yediklerine ve içtiklerine oldukça dikkat etmektedirler. Hem kendi sağlıkları hem de bebeklerinin sağlıkları için gıdaların içerisinde neler bulunduğunu araştırarak tüketirler. Peki domates tüketimi hamilelik döneminde faydalı mıdır? İşte domates tüketiminin faydaları ve zararları...

24.06.2022-04:26 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-04:26) Hamilelikte domates yenir mi? Zengin içeriği ve düşük kalorisi ile hamilelikte domates yemenin faydaları ve zararları

Gebelik döneminde anneler hem kendi sağlıkları için hem de bebeğin sağlığı için yediklerine ve içtiklerine çok dikkat etmektedir. Bu yüzden tüketecekleri gıdaların içerisinde bulunan vitaminleri araştırmaktadırlar. Biz de bu haberimizde domatesin içerisinde bulunan vitaminlerden ve minerallerden bahsettik. İşte detaylar...

Hamilelik döneminde domates tüketilir mi?

Bebeğin sağlıklı gelişiminde ve annenin sağlıklı bir hamilelik geçirmesinde domates oldukça önemli bir yere sahiptir. Annenin ve bebeğin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineral domateste bol miktarda vardır. Domates içerisinde A, B6, B12, C vitaminleri vardır. Bunun yanı sıra Kalsiyum, Demir, Magnezyum, Karbonhidrat, Sodyum ve Potasyum gibi minerallerde bulunmaktadır. Ayrıca 100 gram domatesin içerisinde 17 kalori vardır. Dolayısıyla fazla kilo almadan sağlıklı beslenmede bire birdir.

gebelikte domates

Gebelikte domates tüketiminin faydaları

- Domates sadece vücutta ihtiyaç duyulan önemli besin öğelerini karşılamakla kalmadan bunun yanı sıra içeriğindeki A vitamini ve demir ile de annenin ve bebeğin sağlıklı olmasını sağlamaktadır.

- Hamile kadınların domates suyu tüketimi halsizliğe iyi gelirken enerji seviyesini artırmaktadır.

- Yeni doğan bebeklerde görme duyusuna iyi gelirken saç büyümesinde de iyidir.

- Domates suyu tüketimi kan basıncını azaltmaya da yardımcı olur. Bunun yanı sıra kanı temizler ve kan dolaşımını artırır.

- Normal vücutların yanı sıra hamilelik döneminde vücut daha fazla demire ihtiyaç duyar. Domates ise bu ihtiyacı karşılarken anemi riskini de azaltır.

- Domatesin içinde bulunan C vitamini dişlerin ve diş etlerinin sağlıklı olmasında yardımcı olurken aynı zamanda kemik oluşumunda da iyi gelmektedir. Tüm bunların yanı sıra demir emiliminde de yardımcı olur. 

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal