Hamilelik sürecinde nane limon tüketilir mi? Hamilelikte nane limon tüketmenin faydaları

Dünya genelinde yaygın olarak geliştirilen limon, evrensel favori meyvelerden bir tanesidir. Her şeyde kullanılan limon nane ile karıştırıldığında efsane içecekler arasında yerini alır. Bu kapsamda, anne adayları hamilelik sürecinde nane limon karışımının ne kadar faydalı ya da ne kadar zarar olduğunu araştırıyorlar. İşte, hamilelikte nane limon tüketmenin faydaları..

24.06.2022-04:30 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-04:30) Hamilelik sürecinde nane limon tüketilir mi? Hamilelikte nane limon tüketmenin faydaları

Hamilelik sürecinde nane limon içilir mi? Nane limon zararlı mı? Anne adaylarının en çok merak ettiği konuların başında gelir. Bilindiği üzere nane hazımsızlığa, mide bulantısın, irritabl bağırsak sendromlarına, divertikülit rahatsızlıklarına ve diğer kronik intestinal rahatsızlar içinb tedavi yönetmli kullanılır.

Maryland Üniversitesi'nin bir araştırmasında nanenin mide kasını rahatlattığı, gebeliğin erken dönemlerinde oluşan şişkinliği, bulantıları ve kusmayı hafiflettiği ortaya çıkmıştır. Araştırmayı yapan bilim insanları aynı zamanda hamilelik sürecinde makul oranda tüketilen nane çayının da anne ve bebek için güvenli olduğunu bildirmiştir.

Hamilelik sürecinde nane limon tüketilir mi

1 kaynatılmış suyun içine bir tatlı kaşığı kurutulmuş tane yaprağı koyarak 10 dakika kadar dinlendirebilir ve ardından içerisine biraz limon suyu sıkarak tüketebilirsiniz. Doktora danışmanız sonrasında günde 1 2 su bardağı tüketmeniz, size herhangi bir zarar vermeyecektir.

Hamilelik sürecinde limonun faydaları

- Limonda bulunan C vitamini hamilelik sürecinde soğuk algınlığı riskini azaltır.

- Lmondaki C vitamini haricinde bulunan kalsiyum ve potasyum bebeğin büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur.

- Limonda bulunan diüretik özellikleri, gebelik sürecinde böbreklerin düzgün olarak çalışmasını sağlar ve aynı zamanda genital enfeksiyonların önüne geçer.

- Limon, hamilelikte oluşan safra akışını dengeler ve ağzın temiz olmasını sağlar. Böylelikle bulantı da ortadan kalkar.

- Balgam sökücü özelliğine sahip olan limon, ayrıca gebelik sürecinde sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur, mideyi rahatlatır ve kusma durumunun önüne geçer.

- Limonda bulunan asidik oran vücutta alkali kalıntısı bırakır ve gebelikte asidozunu diğer bir deyişle kanda asit oranını azaltır.

- İçeriğinde bulunan A ve C vitamini, tiamin, niasin, kalsiyum, folat ve fosforun yanı sıra magnezyum, bakır, manganez de içerir. Bu tür vitaminler ve mineraller hamileler için iyi bir kaynaktır.

Hamilelik sürecinde nane limon tüketilir mi

Hamilelik sürecinde nane limon tüketilir mi?

Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde midede oluşan ekşime kadınların sık karşılaştığı sağlık sorunlarının başında gelir. Limondaki asidik yapısı ise mide ekşimelerini daha da artırabilir.

Hamilelik bilindiği üzere annede kemik ve diş yapısını hassaslaştırır. Fazla limon tüketimde alınan sitrik asit diş minesini zarar verebilir ve diş sorunlarına neden olabilir.

Fazla limon tüketimi boğazda tahrişe de neden olur. Bu nedenle anne adaylarının bu süreçte, limon tüketip tüketemeyecekleri konusunu mutlaka doktorlarına danışmaları gerekir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal