Hamas liderinden sert mesaj: “Esir takası için şartlar karşılanmadan esirler serbest bırakılmayacak!”

Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, müzakerelerdeki taleplerin gerçekleşmeden Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılmayacağını vurguladı. Meşal'ın Ürdün'deki bir etkinlikte yaptığı konuşmada Hamas'ın sahada olduğu kadar müzakere masasında da mücadele verdiğini belirttiği ifade edildi.

27.03.2024-16:22 - (Son Güncelleme: 27.03.2024-16:22) Hamas liderinden sert mesaj: “Esir takası için şartlar karşılanmadan esirler serbest bırakılmayacak!”

İsrail ile Hamas arasındaki Katar'daki ateşkes ve esir takası müzakerelerine değinen Meşal, Hamas'ın çekirdek taleplerinin karşılanmadığı sürece esirlerin serbest bırakılmayacağını açıkladı. Meşal, müzakere masasında Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması, İsrail ordusunun geri çekilmesi, zorla yerinden edilenlerin evlerine dönmesi, insani yardımların girişinin sağlanması, ablukanın kalkması ve yeniden imar gibi konularda ısrarcı olduklarını ifade etti.


İsrail’in ‘çirkin yüzü’

Meşal, müzakerelerin sürdüğünü ve Hamas'ın sahada da direnişini sürdürdüğünü belirtti. Güç dengesinin kendilerinden yana olmadığını ancak Allah'ın ve ümmetin yanlarında olduğunu vurgulayan Meşal, uluslararası arenada İsrail'in "çirkin yüzünü" ortaya çıkardıklarını ifade etti.

Son günlerde Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda gerçekleştirilen dolaylı müzakere turlarına değinen Meşal, İsrail'in Hamas'ın taleplerini aşırı bulması nedeniyle müzakere heyetini geri çağırdığını belirtti. Hamas, tüm liderlerden ve siyasi güçlerden Gazze halkının yanında olmalarını istedi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal