İsrailli aşırı sağcı milletvekilinden rezalet açıklama!

İsrailli milletvekili Almog Cohen, İsrail’in televizyon kanalı olan Kanal 14’e katılarak, sivil Filistin halkı için utanç verici bir açıklama yaptı. Cohen, ‘‘Ramazan ayı onları öldürmek için en iyi zaman’’ dedi.

27.03.2024-11:51 - (Son Güncelleme: 27.03.2024-16:58)

İşgalci İsrail’in aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi milletvekili Almog Cohen, Filistinlilerin sığındığı Refah Sınır Kapısı’ndaki sivil halkında bulunduğu kente, kara saldırısı başlatılması gerektiğini belirterek, ‘‘Ramazan Ayı onları öldürmek için en iyi zaman’’ ifadelerine yer verdi.

ABD’nin tavrı İsrail tarafından nasıl değerlendiriliyor?

Kanal 14’e katılan aşırı sağcı Cohen, ABD’nin İsrail’in Refah’a muhtemel kara harekatına yaptığı açıklamalara yönelik takındığı tavrı nasıl değerlendirdiği? Sorusunun üzerine Cohen, ‘‘Refah'a kara saldırısı hakkında kararın Başbakan Binyamin Netanyahu'ya ait olduğu’’ yanıtını verdi.

Almog Cohen, ‘‘Ramazan ayı onları öldürmek için en iyi zaman’’ dedi.

‘‘Onlar oruç tutarken öldürülmeli’’

Milyonlarca sivil halkın sığındığı kent olan Refah’a saldırı olması gerektiğini belirten Cohen, yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin göz ardı edilerek kara operasyonun yapılması gerektiği vurgusu yapılarak, ‘‘Refah'a karadan girilmeli mi? Onların kemiklerini kırmak için oruç tutarken, yorgunken, zayıfken (Refah'a kara saldırısı) olmalı mı evet’’ şeklinde konuştu.

‘‘Onlara acımıyorum’’

Halen kara saldırı olmamasına şaşırdıklarını ve Ramazan ayı olduğu için İsrail'in Refah'a kara saldırısı başlatmamasına anlam veremediğini belirten Cohen, ‘‘Ramazan ayı onları öldürmek için en iyi zaman. Yorgun ve zayıflar. Onlara acımıyorum, kardeşlerime (İsrailli esirlere) acıyorum. Başbakan'a (Netanyahu) Refah'a karadan girmesi ve onları öldürmesi çağrısı yapıyorum’’ ifadelerine yer verdi.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal