Halkbank'tan Ayrım Yapmadan Bütün Esnafa Kredi Desteği

Halkbank, ayrım yapmadan bütün esnafa 25 bin lira nakit kredi ve 25 bin lira ticari kart desteği vereceğini açıkladı.

24.03.2020-14:35 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-14:49) Halkbank'tan Ayrım Yapmadan Bütün Esnafa Kredi Desteği

Halkbank, ayrım yapmadan bütün esnafa 25 bin lira nakit kredi ve 25 bin lira ticari kart desteği vereceğini açıkladı.

Halkbank, "İşletme kredisinin limiti 25 bin lira, vadesi 36 ay olarak belirlenmiş ve 6 aya kadar da ödemesiz dönem uygulanabilecek." açıklamasını yaptı.

Halkbank'tan gelen açıklamaya bakıldığında "Ekonomik İstikrar Kalkanı" kapsamında reel ekonomiye desteğini sürdüren banka, coronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde ekonomik çalışmalarına destek olmak için esnaf ve sanatkarlara yönelik "Esnaf Destek Paketi"ni duyurdu.

Destek paketiyle devletin kamu sağlığını ve ekonomik istikrarı eşgüdümlü muhafaza etmek üzere salgına karşı kararlılıkla yürüttüğü mücadelenin bir parçası olunması hedeflenmekte olup, paket kapsamında İşletme Kredisi ve Paraf Esnaf Kart ürünleri sunulacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz desteğiyle Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle kredi kullandırımlarına yönelik uygulamayı sürdürecek.

Esnaf Destek Paketi kapsamında, bugüne kadar faiz destekli kredilerden yararlanmamış olan ayrım yapmadan bütün esnaf ve sanatkarların da imkanlardan yararlanabilmesi hedeflendi. Bu kapsamda esnafa kullandırılacak işletme kredisinin limiti 25 bin TL, vadesi 36 ay olarak ve altı aya kadar da ödemesiz dönem uygulanabilecek.

İşletme kredisi yanında, esnaf ve sanatkârların mal ile hizmet alımlarında taksitli ve vadeli işlem gerçekleştirebilecekleri, çek ve senet işlemlerini kart üzerinden gyaparak nakit akışlarını düzenleyebilecekleri, beraber çalıştıkları tedarikçilerden avantajlar sunabilecekleri Paraf Esnaf Kart Destek paketi kapsamında 25 bin TL'ye kadar limitli olarak ayrıca tanımlanabilecek.

ESNAFA ÖZEL 2 YENİ ÜRÜN

Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli işletme kredisinden esnaf ve sanatkar odalarına kayıtlı esnaf ve sanatkârlar faydalanabilecek.

Esnaf ve sanatkarların ağırlıklı olarak çalışma yapmış olduğu, perakende ticaret, ulaştırma, imalat ve yiyecek-konaklama meslek dalları başta olarak esnaf ve sanatkarlara % 4,5 faiz oranıyla 25 bin lira limitli işletme kredisi kullandırılması hedeflendi.

İşletme kredisi yanında 3 ay ödemesiz zamanlı, 12 aya kadar süreli, 25 bin TL'ye kadar limitli Paraf Esnaf Kart ile esnaf ve sanatkarlar mal ve hizmet alımlarında taksitli ve süreli işlem yapabilecek, çek ile senet işlemlerini kart üzerinden yaparak nakit akışlarını düzenleyebilecek, çalıştıkları tedarikçilerden de avantajlar sunabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal