Çayın yanına çok yakışan halk tatlısını evde kendinizde yapabilirsiniz. Kalorisi biraz yüksek olsa da lezzetiyle buna değen halka tatlısının tarifini sizin için derledik. İşte halka tatlısı için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...
MALZEMELER
Kızartmak için:
Şerbeti için:
NASIL YAPILIR?
Öncelikle şerbeti için gerekli olan malzemeleri bir tencerenin içerisine alıp kaynatın. Daha sonra ılıması için bir kenara alın.
Hamuru için bir kabın içerisine un hariç tüm malzemeleri ekleyin. Ardından yavaş yavaş hamuru ekleyip yoğurun. Hafif akıcı bir hamur elde etmeniz gerekir. Yarım saat dinlenmeye bıraktığınız hamuru sıkma torbasının içine aktarın. Torbanın ince tırtıklı ucunu kullanın.
Bol miktarda ısıttığınız sıvı yağın içerisine hamurdan yağa yuvarlak parçalar sıkın. Çok fazla hamur sıkmamaya özen gösterin, aksi halde yağın sıcaklığı düşer ve tatlınız yağ çekmeye başlar.
Kızaran tatlıları soğuduktan sonra şerbetin içerisine atın. 5 dakika beklettikten sonra servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun...