Halk TV skandallara doymuyor! Şimdi de hedef Bayraktar TB2!

Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakınlığıyla bilinen basın kuruluşlarının Türk SİHA'larını karalama kampanyaları durmuyor. Söz konusu karalama kampanyalarına bir yenisi daha eklendi.

12.03.2022-10:20 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-10:20) Halk TV skandallara doymuyor! Şimdi de hedef Bayraktar TB2!

CHP ile olan yakınlığıyla tanınan Halk TV, internet sitesinden skandal bir olaya imza attı. Söz konusu kanalın internet sitesi, Hırvatistan'da düşen Rusya üretimi keşif uçağını, Bayraktar TB2'nin fotoğrafıyla kamuoyuna servis etti.

Türkiye'nin tamamen yerli ve milli imkanlarla ürettiği insansız hava araçları her fırsatta kendini gösterip, dünya basınında büyük övgüler alırken, Türkiye'de belli kesimler tarafından karalama kampanyalarına alet ediliyor ediliyor.

Skandal algı operasyonu

Neredeyse her geçen gün milli üretim araçlara demediğini bırakmayan basın kuruluşlarından bir yeni hareket daha geldi. Son olarak, CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV'nin internet sitesinde yer alan bir haberde, Rus yapımı bir keşif uçağının Hırvatistan'ın başkenti Zagreb yakınlarında düştüğü ifade edildi. Fakat bu haberde asılsız ve hiç hoş olmayan bir iş yapıldı.

Yayımlanan haberin görselinde ise, BAYKAR tarafından geliştirilen Bayraktar TB2'nin görseli yer aldı.

Kamuoyundan gelen tepkiler sonrası görseli sildiler

Kamuoyundan gelen tepkiler sonrası görseli sildiler

Düşen Rus İHA'sı üzerinden yapmış olduğu algı operasyonu sonrası haberi sitesinde gerçek görseliyle kullanan Halk TV, sosyal medya platformu Twitter üzerinden gelen tepkilerin ardından söz konusu paylaşımı silmek zorunda kaldı.

Bu iğrençlik ilk de değil

CHP'ye yakınlığıyla bilinen basın kuruluşlarının Türk SİHA'larını karalama kampanyalarına geçtiğimiz hafta Tele 1'in sahibi Merdan Yanardağ da katılmıştı.

Merdan Yanardağ canlı yayında Türk SİHA'larını oyuncağa benzetmiş ve yerli üretim olmadığını iddia ederek, "Türkiye'deki SİHA ve İHA üreten bunlar planör. Oyuncak uçak gibi düşünün yani bir uçak teknolojisi filan değil böyle ileri teknoloji filan deniliyor ama yüzde 70’i zaten dışardan gelmiş montajla sağlanıyor." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal