Halk Otobüsü Şoföründen Genç Kadına Cinsel Taciz

İstanbul'da evine gitmek için otobüse binen genç kadın, otobüs şoförünün tacizine mağdur kaldı. Eşiyle beraber karakola giderek otobüs şoföründen şikayetçi oldu.

04.03.2021-11:25 - (Son Güncelleme: 04.03.2021-11:25) Halk Otobüsü Şoföründen Genç Kadına Cinsel Taciz

YARDIM BAHANESİYLE OTOBÜSTEN İNDİRMEDİ

Otobüs şoförü F.Y., genç kadına yardımcı olacağını söyleyerek güzergahına devam etti. Bir süre sonra otobüste yolcu olarak Z.K., ve başka bir kadın kaldı. Otobüs şoförü bir süre sonra son durağa gelindiğini söyleyerek otobüste bulunan diğer yolcuyuda indirerek Z.K., ile yalnız kaldı. Bu sırada şoför F.Y., otobüsten inmek isteyen Z.K.'ya kendisini istediği yere yakın bir alanda indireceğini söyleyerek kalmasını sağladı.

OTOBÜSÜ TENHAYA ÇEKİP CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU

Otobüsü tekrar hareket ettiren şoför bir süre ilerledikten sonra otobüsü Taksim tünel son durağına yakın bir tenhada durdurarak ışıkları kapattı. Genç kadının yanına gelen şoför, 'Korkma sana yardımcı olacağım' diyerek özel sorular sormaya başladı. Konuşma sırasında Z.K.'nın yüzünde bulunan maskeyi indirmeye çalışan F.Y., cinsel tacizde bulunmaya başladı.

Genç kadın yaşadıkları olay karşısında bağırmaya başlayınca öfkelenen otobüs şoförü, ''Neden bağırıyorsun o..., sizin fiyatınız 100 lira, seninle birlikte olup paranı vereceğim'' dedi. Yaşadığı şok karşısında yardım çığlıkları atan genç kadın, şoförün sefer saatinin gelmesi ile olay yerinden taksiye binerek uzaklaştı.

Mağdur genç kadın başından geçenleri eşine anlatınca ikili karakola giderek otobüs şoföründen şikayetçi oldu. Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan F.Y., genç kadının otobüse bindiğinde 2 kez farklı güzergaha gideceğini söylediğini bu sebeple son durağa gitmeden araçta sigara içmek için durduğunu ve ışıkları kapattığını tacizde bulunmadığını söyledi.

20,5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda F.Y.'nin sevk ve idaresindeki otobüste yolcu olarak aldığı genç kadını ikna ve hile yolu ile güzergah dışı otobüste alıkoyarak cinsel saldırıda bulunduğunu belirterek iddianame düzenledi. 'Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma' ve 'Basit Cinsel Saldırı' suçları kapsamında 20,5 yıla kadar hapsi istenen şüpheli ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

CİNSEL SALDIRI VE CİNSEL TACİZ BİRBİRİNDEN FARKLI SUÇLAR

Yaşanan kabus gibi olay üzerine açıklama yapan Avukat Aylin Esra Eren, cinsel saldırı ve cinsel taciz suçlarının birbirinden farklı olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri yer verdi:

''Cinsel saldırı suçunun temelinde yaptırım altına alınan fiil; cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığının ihlal edilmesidir. Cinsel davranış; mağdurun vücuduna temas edilerek gerçekleştirilen ve cinsel arzuların tatminine yönelik hareketlerdir. Saldırı teriminden de anlaşılacağı üzere; mağdurun cinsel özgürlüğüne haksız bir müdahale teşkil eden, onun rızası ve iradesi dışında gerçekleşen bir tecavüzü ifade eder'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal