20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Kalktı mı?

Kabine Toplantısı'nın arından vatandaşlar, yeni alınan kararlar hakkındaki detayları araştırmaya başladı. Merak edilen konulardan biri de 20 yaş altı sokağa çıkma yasağının kalkıp kalmadığı oldu. Peki 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı devam mı ediyor?

04.03.2021-10:42 - (Son Güncelleme: 04.03.2021-10:42) 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Kalktı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mart'ta yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından 'yerinde karar dönemi' ile ilgili açıklamalar yaptı. Koronavürüs'ün bulaş hızının azaltmak için alınan tedbir önlemleri ve kısıtlamalarının bazıları kalktı.

Ancak vaka sayısının yüksek olduğu illerde kısıtlamaların devam edeceğine karar verildi. Bununla birlikte '20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı?' soru da sıklıkla sorulmaya başlandı. Peki 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı hangi illerde kalktı? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı devam ediyor mu?

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI MI?

Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar, 'Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler' adlı genelge ile birlikte 81 ilin valiliklerine gönderildi. Bu genelgede yer alan  bilgilerde şu ifadeler yer aldı:

'Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacaktır.' Bununla birlikte vatandaşlar hangi illerde 20 yaş altı sokağa çıkma yasağının kaldırdığını araştırmaya başladı. 

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE KALKTI?

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede:

''Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacaktır. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde, 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımız için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltilecek olup 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimiz ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecektir.'' ifadelerine yer verildi.

Düşük risk grubunda yer alan iller şu şekilde; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.

Orta risk grubunda yer alan iller; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

Yüksek risk grubunda yer alan iller; Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Çok yüksek risk grubunda yer alan iller ise Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal