65 Yaş Üstü İçin Sokağa Çıkma Yasağı Kalktı mı?

Kabine Toplantısı ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni alından kararlarla birlikte ''kademeli normalleşme'' sürecine ilişkin açıklama yaptı. Bunun arıdan vatandaşlar normalleşme ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki 65 yaş üstü için seyahat yasağı kalktı mı?

02.03.2021-10:08 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-10:08) 65 Yaş Üstü İçin Sokağa Çıkma Yasağı Kalktı mı?

1 Mart'taki Kabine Toplantısı'nın ardından alınan kararlara ilişkin konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'yerinde karar' dönemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. İllerin vakla sayısına ve yayılma hızına bağlı olarak kategorilere ayrıldığı açıklanan bilgiler arasında yer aldı.

Bununla birlikte vatandaşlar, yeni kararlarla ilgili detayları araştırmaya başladı. Bu konulardan biri de 65 yaş üstü için uygulanan seyahat yasağı oldu. Peki 65 yaş üstü için seyahat izni kalktı mı? 65 yaş üstü seyahat edebilecek mi? 65 Yaş üstü için sokağa çıkma yasağı kalktı mı?

65 YAŞ ÜSTÜNE SEYAHAT YASAĞI KALKACAK MI?

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, illerin 4 kategoriye ayrılacağını belirtti. Buna göre 65 yaş üstünde olan vatandaşların sokağa çıkma yasağında da değişiklikler oldu.

65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağı orta ve düşük riskli illerde (mavi ve sarı) kaldırıldı. Ancak yüksek ve çok yüksek riskli illerde (turuncu ve kırmızı) sokağa çıkma süresinin uzatılacağı açıklandı.

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE KALKTI?

Alınan kararlara göre düşük riskli illerde 65 Yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Bu iller şu şekilde;

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE DEVAM EDECEK?

Kabine tarafından alınan kararlara göre 65 yaş uygulanan sokağa çıkma yasağı yüksek riskli illerde devam edecek. Bu iller şu şekilde:

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Yalova, Kocaeli

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal