Halıya Dökülen Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Annelerimizin gözlerinden sakındıkları halılar zaman zaman kazaya kurban gidebiliyor. Özellikle çay lekelerini halıdan çıkarmak için sizlere önereceğimiz püf noktalarını deneyebilirsiniz.

06.05.2019-15:38 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-15:26)

En zor çıkan lekelerden biri de çay ve kahve lekeleridir. Ne kadar dikkatli olsak da zaman zaman kazaya kurban gidebilir. 

ÇAY LEKELERİNE ELVEDA

Temizliği oldukça zor sanılan bu lekeler aslında sanıldığı kadar da zor değil. Halıya dökülen çay lekesini basit bir yöntemle çıkarmanın püf noktalarını hazırladık. İşte halıya dökülen çayı temizlemenin en pratik yolu! 

BEYAZ SİRKE İLE LEKELERDEN ÇABUCAK KURTULUN 

Halıya dökülen çay ya da kahve lekeleri kısa bir zaman içinde halının dokusuna işlemekte ve sarı bir leke bırakmaktadır. Bu lekeye hemen müdahale edilmediği takdirde pamuk içerisine yerleşerek kalıcı olmaktadır. Bu nedenle halınıza çay ya da kahve döküldüğü zaman hemen beyaz sirkeden destek alın. Sizi bu lekelerden kurtaracak en etkili yöntem beyaz sirkedir. Tek yapmanız gereken beyaz sirke ve su karışımını lekenin üzerine döktükten sonra halıyı ıslak bezle ovarak silmek. Sonuca şaşıracaksınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal