Haliç Tersanesi'nde korkunç kaza! İşçiler metrelerce yükseklikten düştü

Haliç Tersanesi'nin çelik çatısında bulunan parçanın kopmasının ardından metrelerce yükseklikten aşağıya düşen işçilerden biri yaşamını yitirdi diğeri ise yaralandı. İşte haberin detayları...

22.06.2022-11:31 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-12:03)

Tarihi Haliç Tersanesi'nde çalışan iki işçi, bağlı bulundukları çelik çatıdaki parçanın kopması sonucu metrelerce yükseklikten aşağıya düştü. Feci olayda 54 yaşındaki bir işçi hayatını kaybederken, ayağından yaralanan genç işçi ise hastaneye kaldırıldı. 


Bağlı oldukları çatı koptu 

Korkunç olay, dün saat 10.30 sularında Beyoğlu Kasımpaşa'daki Tarihi Haliç Tersanesi'nde meydana geldi. Gelen bilgiye ilişkin sabah saatlerinde iş yerine gelen işçiler 56 yaşındaki İsak Erzi ve 36 yaşındaki Mustafa Özçelik çelik çatı inşaatında çalışmaya başladı. 

Öte yandan koruyucu ekipmanlarını da giymeyi ihmal etmeyen işçilerin bağlı oldukları çatıdaki parça koptu. Ardından metrelerce yükseklikten aşağıya düşen Erzi ağır yaralanırken, Özçelik de bacağından yaralandı. 


1 işçi hayatını kaybetti

İş arkadaşlarının olaya ilişkin ihbarı üzerine olay yerine hız kesmeden sağlık ve polis ekibi intikal etti. Kısa süre içerisinde olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı incelemelerin ardından Erzi'nin olay yaşamını yitirdiği belirlendi. 

İş arkadaşı Özçelik ise yaralı olarak Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Genç işçinin sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi aktarıldı. Diğer yandan polis ekipleri de olaya yönelik çalışma başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet savcısının incelemelerinin sonrasında İsak Erzi'nin cenazesi morga kaldırıldı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal