Halepçe katliamında kaç kişi öldü? Halepçe katliamı nedir, katliamı kimler yaptı? Halepçe Katliamı tarihi

34 yıl önce bugün yaşanan Halepçe katliamı, internet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yerini aldı. Halepçe katliamı nedir, ne zaman oldu, neden yapıldı sorularına ise vatandaşlar yanıt aramaktadır. Akıl almaz olay da kaç kişi vefat etti sorusu da merak konusu oldu. Halepçe katliamı hakkında detaylar haberimizde.

16.03.2022-13:23 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-13:31) Halepçe katliamında kaç kişi öldü? Halepçe katliamı nedir, katliamı kimler yaptı? Halepçe Katliamı tarihi

34 yıl önce Irak - İran arasında süren savaş esnasında gerçekleşen korkunç olan Halepçe katliamı, şehirde çıkan isyanın bastırılması için zehirli gaz saldırı olarak tarihlere geçti. Halepçe katliamında birçok kişi vefat etti. Halepçe katliamını kim yaptı? Halepçe katliamı ne zaman oldu? Halepçe Katliamı hakkında merak edilenler değerli okurlarımız için haberimizde yer almaktadır. 

Halepçe katliamı ne zaman, neden oldu?

Halepçe katliamı nedir, ne zaman oldu? 

16 Mart 1988 yılında meydana gelen Halepçe Katliamı, İran - Irak arasında devam eden savaş esnasında yaşanmıştır. 

1986-1988 yılları arasında Saddam Hüseyin'in, Irak kuzeyinde yaptırdığı El-Enfal Harekatı isimli isyanı bastırma operasyonunun devamında olan katliam şehre zehirli gaz atılmasıyla başladı. Zehirli gaz bombalarının bulunduğu 8 MİG-23 uçağından Halepçe kentine bombardıman yapıldı. 

Halepçe katliamı ne zaman, neden oldu?

Halepçe katliamı neden yapıldı? 

1986-1988 yılları arasında İran ve Irak arasında savaşın başlamasıyla taraflar birbirlerini bastırmak için birçok yola başvurdu. Saddam Hüseyin, İran ordusunun ilerleyişini durdurmak üzere zehirli gaz bombaları kullanılmasının emrini verdi. Zehirli gaz içeriğinde hardal gazi ve tespit edilemeyen gaz türleri olduğu açıklandı. 

Halepçe katliamı ne zaman, neden oldu?

Halepçe katliamında 5 bin kişinin vefat etmesi üzerine 7 bin vatandaştan fazlasının da yaralandığı bilinmektedir. Fakat savaş sonrasında bölgeye giren yabancılar verilen sayılardan daha fazlasının olduğunu bildirdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal