26.02.2024-17:00 (Son Güncelleme:26.02.2024-17:55)


1

Sanatçı ve AHBAP Derneği'nin kurucusu Haluk Levent hakkında sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla "hırsız", "nitelikli dolandırıcı", "depremzedelerin parasını çalıyor" şeklinde ifadelerde bulunan eski manken Deniz Akkaya'ya yönelik yürütülen soruşturma sona erdi.



2

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 'şikayetçi Haluk Levent'in Savcılığa şikayet dilekçesi sunduğu öğrenildi.



3

Dilekçede şüpheli Deniz Akkaya'nın sosyal medya hesabından Levent'e yönelik asılsız iddialarda bulunduğu, bu iddiaları lanse ederken düşünce ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak suç teşkil eden eylemlerde bulunduğu' belirtildi.



4

İnsanlarda güvensizlik ve telaş ortamı meydana getirdiği, yardım faaliyetlerinin sekteye uğramasına neden olduğu, Levent'e "dolandırıcı" diyerek hakaret ve iftiralarda bulunduğu ve dilekçede yer alan ifadelerin üzerine soruşturma işlemlerine başlandığının altı çizildi.



5

İddianamede Akkaya'nın farklı zamanlarda Levent hakkında yaptığı paylaşımların sanatçının onur, şeref ve saygınlığını rencide ettiği söylendi. Haber içeriklerinin ise Levent'i küçük düşürecek ve kendisini yanlış tanıtacak nitelikte olduğu, ayrıca dosyanın Uzlaştırma Bürosu'na gönderildiği ancak müzakereler sonucu uzlaşmanın sağlanamadığı belirtildi.



6

Eski manken 6 Şubat'ta medyana gelen depremden sonra Levent'in kurucusu olduğu AHBAP derneğine milyarlarca lira bağış yapıldığını belirterek, toplanan yardımların amacına uygun şekilde kullanıp kullanmadığına ilişkin çok ciddi iddialar ortaya attı. Ayrıca dernek başkanı olan Levent'in geçmişte hakkında ‘dolandırıcılık' ve ‘sahtecilik' iddialarından ötürü birçok dava açıldığını söylediği belirtildi. Amacının bu iddialar konusunda halkı bilgilendirmek olduğunu ifade eden Akkaya, "AHBAP derneğinin ve Haluk Levent'in toplanan milyarlarca lira seviyesindeki yardımı gereği gibi değerlendiremediği ve halkın parasına sahip çıkamadığını söyledi.



7

Hazırlanan iddianamede şüpheli Deniz Akkaya'nın zincirleme şekilde ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret' suçundan 4 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüpheli Akkaya'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr