Hakkari'de Korkutan Olay: Çığ Düştü Çok Sayıda Araç Ve Vatandaş Mahsur Kaldı

Olumsuz hava şartları özellikle de son günlerde etkili olan kar yağışı Doğu Anadolu bölgesinde vatandaşlara zor günler yaşatmaya devam ediyor. Son dakika haberine göre bir köyde çığ olayı meydana geldi vatandaşlar mahsur kaldı. İşte detaylar.

25.12.2021-10:44 - (Son Güncelleme: 25.12.2021-12:00) Hakkari'de Korkutan Olay: Çığ Düştü Çok Sayıda Araç Ve Vatandaş Mahsur Kaldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Doski Vadisi'nde yer alan üç noktaya çığ düşmesi nedeni ile çok büyük bir panik yaşandı. Çığ düşmesinin ardından çok sayıda araç ve vatandaşın mahsur kalmış olduğu bölgeye çok acil olarak ekipler sevk edildi. 

HAKKARİ'DE ÇIĞ DÜŞMESİ VATANDAŞLARI ZOR DURUMDA BIRAKTI

Çığın düşmüş olduğu bölgedeki yoğun karı temizleme çalışmaları devam ediyor. Korkunç doğa olayı Doski Vadisi'nin Dağlıca'ya gitmekte olan yolunda meydana geldi. Yüksekova ilçesine 55 kilometre uzaklıkta bir mesafede bulunmakta olan Doski Vadisi'nin Dağlıca yolu üzerinde bulunan 3 noktasına bu sabah saatlerinde çığ düştü. Karın yolda olmuş olması sebebi ile köyden ilçeye gelen bazı sürücüler araçları ile birlikte yolda mahsur kaldı.Çevredekilerin yapmış oldukarı ihbarı üzerine bölgeye acilen gelmiş olan Karayolları Yüksekova Şantiyesine bağlı bulunan karla mücadele ekipleri, 2 saat süren kurtarma çalışmanın hemen ardından karları temizledi. Ekiplerin çalışmasının ardından yolun açılması ile sürücüler Yüksekova merkeze geldi. Bir diğer yandan Karayolları ekipleri, merkez başta olacak şekilde köy ve mezra yollarında çalışmalarına devam ediyor.

ÇIĞ

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal