Hakim, FETÖ'cü Kemal Batmaz'a "Pişman Mısın" Diye Sordu, İşte Batmaz'ın Cevabı

FETÖ'nün darbe girişiminde Akıncı Üssü'nde olduğu tespit edilen Kemal Batmaz'a mahkeme başkanı "Pişman mısın" diye sordu. Batmaz bu soruya, "Dahlim yok ki pişman olayım. Hiçbir biçimde dahlim yok" cevabını verdi.

17.01.2019-16:51 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-16:43) Hakim, FETÖ'cü Kemal Batmaz'a "Pişman Mısın" Diye Sordu, İşte Batmaz'ın Cevabı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe kalkışması esnasında Akıncı Üssü'nde olduğu tespit edilen, örgütün "sivil imamı" Kemal Batmaz ve eşinin de içlerinde olduğu 5 sanığın yargılandığı davanın İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasında, sanıklar savunma yaptı.

Duruşmaya, tutuksuz sanık Mustafa Caymaz katılırken, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'nde (SEGBİS) problem olması sebebiyle tutuklu sanıklara tek tek bağlanıldı.

KEMAL BATMAZ'IN SAVUNMASI ALINDI

Duruşmada, FETÖ'nün darbe kalkışması esnasında komuta merkezi olarak tercih ettiği Akıncı Üssü'ndeki eylemler ile alakalı dava çerçevesinde, tutuklu olan sanık Kemal Batmaz'ın savunması alındı.

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Batmaz savunmasında, "Darbe kalkışmasından dolayı bir pişmanlığınız var mı?" sorusuna "Dahlim yok ki pişman olayım. Hiçbir biçimde dahlim yok." yanıtını verdi.

"CEZAEVİ ŞARTLARI KÖTÜ, SORULARI YANITLAMAYACAĞIM"

Tutuklu sanık Cemal İbrahim Delihisar'ın avukatının sorularına cevap veren Batmaz'a, Mahkeme Başkanı "Avukatın sorduklarına yanıt verdiniz. Bize niçin yanıt vermediniz?" diye sordu. Batmaz, tutukluluğundan beri talep ettiği evrakın kendisine verilmediğini, cezaevi koşullarının kötü olduğunu, usulsüzlükler olduğunu, bu usulsüzlükler giderilene dek soruları cevaplamayacağını ifade etti.

Başkan son olarak sanığa, "Darbe kalkışmasından dolayı bir pişmanlığınız var mı?" sorusunu sordu. Kemal Batmaz, "Dahlim yok ki pişman olayım. Hiçbir biçimde dahlim yok." yanıtını verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal