Hafta sonu planı yapanlara Meteoroloji’den uyarı: Toz taşınımı etkisini gösterecek

Meteoroloji, hafta sonu için plan yapan vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu. Yayımlanan hava raporuna göre Marmara Bölgesi’nde sisli ve puslu bir havanın etkili olması bekleniyor. Öte yandan Güneybatı kısımlarında ise toz taşınımı görülebilir. İşte 30 Mart 2024 hava durumu…

30.03.2024-09:54 - (Son Güncelleme: 30.03.2024-16:35)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son dakika paylaştığı 30 Mart 2024 hava durumu raporuna göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olacak. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun bazı kısımlarında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken Marmara Bölgesi’nde ise sis ve puslu bir havanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Marmara’nın güneybatısında ise toz taşınımı görülebilir.

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yükselmeye devam etmesi bekleniyor. Ege ve Akdeniz’de termometreler 29-30 derece civarına kadar çıkacak. Öte yandan seçim günü de ülke genelinde sıcak ve açık bir hava olması bekleniyor. 

Hafta sonu planı yapanlara Meteoroloji’den uyarı: Toz taşınımı etkisini gösterecek

Rüzgarın genellikle güneyden esmesi ve doğu kesimlerde zaman zaman kuzey yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde zaman zaman toz taşınımı olabileceğinden, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulunuldu.

30 Mart 2024 hava durumu

Hafta sonu planı yapanlara Meteoroloji’den uyarı: Toz taşınımı etkisini gösterecek


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal