Hafta sonu öncesi Trabzon'da şampiyonluk yoğunluğu: Otellerde boş yer kalmadı!

Antalyaspor karşılaşmasından 1 puan aldığı durumda resmi olarak şampiyonluğunu ilan edecek olan Trabzonspor'da yüzler gülüyor. Dünyanın farklı bölgelerinden Trabzon şehrine resmen insanlar akın ediyor. Gelen bilgilere göre kentte oteller çoktan doldu.

26.04.2022-12:44 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-14:06) Hafta sonu öncesi Trabzon'da şampiyonluk yoğunluğu: Otellerde boş yer kalmadı!

Süper Lig 'de cumartesi günü büyük gün. Lig lideri Trabzonspor’un Antalyaspor ile oynayacağı maçtan 1 puan alması durumunda şampiyonluğu kesinleşecek. Söz konusu maç öncesi şehirde büyük bir heyecan ve mutluluk hakim. 

Öyle ki dünyanın farklı coğrafyalarından binlerce taraftar takımlarının şampiyonluk maçı ve sonrasındaki kutlamalar için şehre yoğun bir şekilde akın ediyorlar. 

Bordo-mavili bayraklarla donatılan şehirde hava yoluyla gerçekleştirilen seferlerde de büyük bir artış var. Hem kapasitede artırıma gidilirken hem de uçak seferleri 40’ın üzerine çıkmış durumda. 

Hafta sonu öncesi Trabzon'da şampiyonluk yoğunluğu: Otellerde boş yer kalmadı!

Biletler tükendi oteller doldu taştı

Öte yandan şehre direkt uçak bileti bulamayan taraftarlar çevre illere gelerek oradan kara yoluyla Trabzon’a geliyor. Bununla beraber oteller yüzde 100’lük orana ulaşırken iftarlarda restoranların tamamen dolduğu ve sokakların büyük bir kalabalığa ev sahipliği yaptığı görülüyor. 

Kentte beklenenin ötesinde bir yoğunluğun olduğunu aktaran Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Yılmaz, "Şu an için Trabzon karnavala hazırlanıyor. Trabzon'a büyük bir akın var. Yurt içinden, yurt dışından birçok insan Trabzon'a geliyor. Şu an bile rezervasyonlar dolmuş vaziyette. Maçın oynanacağı cumartesi günü artık otellerin tam kapasite hizmet vermesini bekliyoruz. Önümüzde bayram var, turizm zamanındayız zaten otellerde hareketlilik söz konusuydu ama şampiyonluğun ilan edileceğinin düşünüldüğü maç için yıllardır bekleyen taraftarlar kente geliyorlar. Uçaklar ek seferler başlattılar. Bazı vatandaşlar bilet bulamayınca çevre illerdeki havalimanlarına bilet bakmaya başladılar. Çevre illerdeki havalimanlarında da bir hareketlilik söz konusu. Sadece hava yolu ile değil kara yolu ile de büyük bir kalabalık geliyor." dedi.

Şampiyonluğa hazırız

Yurt dışında yaşayan tüm akrabalarının şampiyonluk haftası sebebiyle Trabzon'a geldiğini aktaran Mustafa Uçar, "Ben Almanya'da yaşıyorum. 2 ay önce maç için Trabzon'a gelmiştim. Ama atmosfer iyi olunca kaldım. Konya maçı ile başlamıştım. O günden sonra gitmek istemedim Almanya'ya. Nasipse cuma akşamı hanımım, oğlum ve kızlarım cumartesi günü oynayacağımız şampiyonluk maçı için Trabzon'a gelecek. Orada bir sürü Trabzonlu var. Onlar da maç için gelmek istiyorlar. Ama Trabzon'a bilet bulmadılar. Uçakların hepsi doldu. Bazı akrabalarımız Samsun'a ancak uçak bilet bulabildi. Oradan artık Trabzon'a gelecekler. Yıllar sonra şampiyonluk kutlayacağız. Her şey çok güzel. Şampiyonluğa hazırız. Çok heyecanlıyız." ifadelerini kullandı.

Hafta sonu öncesi Trabzon'da şampiyonluk yoğunluğu: Otellerde boş yer kalmadı!

Sayılı gün kaldı

Şehrin nüfusunun kısa bir sürede yoğunlaştığını söyleyen Oğuz Şişman da "Şu anda şehir şampiyonluğa hazır. Bayrakları çok önceden asmaya başlamıştık zaten. Birçok insan yurt dışından Trabzon'a geliyor. Bayram üzeri bu maç oynanacak. Biz çifte bayram yaşamayı bekliyoruz artık. Çok heyecanlı ve çok gururluyuz. Şehrin nüfusu da son birkaç gündür neredeyse 3'e katlandı. Trabzonlu olmayıp sırf bu kutlamaları görmek için kente gelenler var. Bekliyoruz. Sayılı gün kaldı." şeklinde konuştu.

Kent yeniden doğacak

Şampiyonluğun şehre çok farklı bir hava katacağının altını çizen Furkan Mani ise "Bu kent hiç alışık olmadığı bir durum yaşıyor. Yıllardan beri özlemini duyduğu sonuca artık bu defa ulaşmış durumda. Yıllardır bekliyoruz. Çok hüzün, çok acı biriktirdik. Ancak şimdi mutlu olma zamanı. Çok heyecanlıyız. Mutlu günlerin başlangıcı olacak bu şampiyonluk. Bu şampiyonlukla birlikte bütün taraftarlar bütün kent yeniden doğacak." açıklamalarını kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal