Hafta sonu hava nasıl olacak? Cumartesi - Pazar günlerinde sağanak yağış var mı? 30 Eylül 2022 Meteoroloji hava durumu

Hafta sonuna özel planları olan vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 30 Eylül 2022 Cuma gününe ait hava durumu raporunu internet üzerinden araştırmayı sürdürüyor. Peki Hafta sonu hava nasıl olacak? Cumartesi - Pazar günlerinde sağanak yağış var mı? Soruların yanıtları haberimizde...

30.09.2022-13:20 - (Son Güncelleme: 30.09.2022-13:20)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 30 Eylül 2022 Cuma hava durumu raporu yayımlandı. Uzmanların hava durumu tahminlerine göre ülke genelinde bugün sağanak yağış beklenmezken, hava az bulutlu ve açık geçecek. Peki Hafta sonu hava nasıl olacak? Cumartesi - Pazar günlerinde sağanak yağış var mı?

Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 30 Eylül 2022 Cuma için yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde yağış beklenmiyor. Karadeniz, İç Ege ve Göller Yöresinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu hava durumu

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. İşte 30 Eylül 2022 Meteoroloji hava durumu:

İSTANBUL 28°C Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 32°C Az bulutlu

ANTALYA 32°C Parçalı ve az bulutlu

ANKARA 28°C Parçalı ve az bulutlu

SİNOP 28°C Parçalı ve az bulutlu

TRABZON 26°C Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM 24°C Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP 33°C Az bulutlu ve açık

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoreoloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre; 29 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında genellikle mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde artarak mevsim normalleri üzerine yükseleceği tahmin ediliyor. Pazar günü Avrupa üzerinden beklenen yağışlı havanın Pazartesi pek çok ilde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal