Hadsiz İçin Yakalama Kararı: Başkan Erdoğan'ın Sağlığı Hakkında İğrenç Paylaşımlar Yaptı!

Başkan Erdoğan'ın testinin pozitif çıkması sonrası hesabından çirkin paylaşımlarda bulunmuştu. Bakan Kasapoğlu, "Gerekenin yapıldığını ve bu anlamdaki çalışmaların da hızlı bir şekilde neticelendirileceğini ifade etmek istiyorum." dedi.

07.02.2022-11:49 - (Son Güncelleme: 07.02.2022-12:12)

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimleri, sanal devriye ile sosyal medya platformlarında Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın sağlığına yönelik provokatif paylaşımları incelemeye aldı. Sonrasında ise milli yüzücü olan Derya Büyükuncu'nun yapmış olduğu paylaşım ortalığı karıştırdı.


DERYA BÜYÜKUNCU'NUN HESABI YURT DIŞINDA GÖZÜKÜYOR

Bu bağlamda, Erdoğan çiftine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu analiz edilen 36 hesaptan 31'inin yöneticisi öğrenildi, 8 kişi hakkında ise gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 4'ünü gözaltına alan polis, 'Derya Büyükuncu' isimli hesabın sahibinin yurt dışında olduğunu, Samsun'daki hesabın sahibinin yasal olmayan yollardan yurt dışına çıktığını söyledi.

SİNEYE ÇEKMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'Bırakın bir sporcuya yakışmamasını insanlığa sığmayacak ifadeleri kabul etmemiz, sineye çekmemiz mümkün değil. Sporcu ahlakına sığmayan bu çirkin hareket için gereği yapılıyor.' açıklamasında bulundu. 


HIZLI BİR ŞEKİLDE SONUÇLANACAK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu eski yüzücü Derya Büyükuncu hakkında açıklama yaptı. Kasapoğlu, 'Gelinen nokta itibari ile gerekenin yapıldığını ve bu anlamdaki çalışmaların da hızlı bir şekilde neticelendirileceğini ifade etmek istiyorum.' açıklamasında bulundu.

HAKARET İÇEREN PAYLAŞIMLARA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cumhurbaşkanını sosyal medyada hedef alanlara büyük tepki gösterilirken, Cumhuriyet savcılıkları da hakaret içeren paylaşımlarla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Cumhuriyet başsavcılıkları hakaret içerikli paylaşımların suç olduğunu ve soruşturma başlatıldığını duyurdu. Provokatif ve hakaret içerikli paylaşımlar yapan kişiler hakkında işlem yapıldığı belirtildi.

Yüzücü Derya Büyükuncu'nun ise yurt dışında olduğu tespit edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Büyükuncu, Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesine göre 'Cumhurbaşkanına hakaret' ile suçlanıyor.


İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: 1 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, '05 Şubat 2022 günü, Sosyal paylaşım sitelerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik provokatif ve Hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan Pınar Ö. isimli şahıs ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Nöbetçi Savcı ile yapılan görüşmede şahsın gözaltına alınması.'denildi ve şu şekilde devam edildi, 'İfadesinin sonrasında savcılık makamında hazır edilmesi talimatları alınmıştır. Konu ile ilgili olarak şüpheli şahsın Bağcılar/Güneşlide bulunan ikamet adresine gidilmiş ve şüpheli şahıs ikamet adresinden yakalanarak gözaltına alındı' açıklaması yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal