Hadsiz Bakandan AB Ülkelerine, Türkiye'ye Yaptırım Çağrısı

Fransa'da sözde mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Hazreti Muhammed ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren karikatürleri, Türkiye'yi harekete geçirmişti.

28.10.2020-23:30 - (Son Güncelleme: 29.10.2020-03:33) Hadsiz Bakandan AB Ülkelerine, Türkiye'ye Yaptırım Çağrısı

Fransızlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine yönelik boykot çağrısını beğenmemiş olacaklar ki, yaptırım çağrılarına hemen başladılar. İlk sözü de Fransa'nın genç ve hadsiz bakanlarından biri olan Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune aldı.

'AB TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYGULASIN'

Fransız parlamentosuna seslenen Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune, Avrupa Birliği üyelerinden Ankara'ya karşı destek istedi.

Fransız vekillere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın provokasyon yaptığını savunan Beaune, AB'deki ortaklardan olası yaptırımlar dahil olmak üzere harekete geçmelerini isteyeceklerini söyleyen Beaune, "Daha ileriye gitmemiz gerekiyor. Yaptırımları da kapsayabilecek güçlü bir Avrupa tepkisi için zorlayacağız" dedi.

'BAŞKAN ERDOĞAN FRANSA'YA BOYKOT ÇAĞRISI YAPMIŞTI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız ürünlerine karşı boykot çağrısı, birçok Müslüman ülkede karşılık bulurken, böyle bir tepki beklemeyen Fransız yöneticiler de Avrupa Birliği'ni Türkiye'ye yaptırım uygulaması için sıkıştırmaya başladılar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal