Hacca Gitmek İsteyenlerin Yapması Gerekenler!

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüsle mücadelede en etkili tedavi yöntemi olan kovid-19 aşısıyla ilgili Suudi Arabistan’dan yapılan açıklama kafaları karıştırdı.

27.05.2021-16:42 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-17:51) Hacca Gitmek İsteyenlerin Yapması Gerekenler!

Hac ibadetini yerini getirmek isteyen vatandaşların merakla beklediği ‘Hac Genelgesi’ yayınlandı. Suudi Arabistan tarafından yayınlanan genelgede, Çin’İn ürettiği Sinovac aşısı yaptıranların Hacca alınmayacağı belirtildi.

Yaklaşık iki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan koroanvirüs salgını Hac İbadetinide etkiledi. Geçen yıl ibadetini yerini getiremeyen vatandaşlar, bu yıl gelecek hac genelgesini beklemekteydi. Suudi Arabistan yayınladığı 9 sayfalık genelge ile hac kurallarını ve kontenjanını açıkladı.

HACI ADAYLARI İÇİN YAYINLANAN GENELGEDE 'KOVİD-19 AŞISI' KARARI

Suudi Sağlık Bakanlığı, Temmuz ayındaki hac ibadeti için yurt dışındaki hacı adaylarına 45 bin, ülke içinden ise 15 bin kişilik kontenjan tahsis edileceğini belirtti.

Yapılan açıklamada kontenjanların yanı sıra, Hac ibadeti için geçerli aşılara da değinilen açıklamada, Çin’in ürettiği Sinovac aşısının geçerli olmayacağı yer aldı.


SİNOVAC, GEÇERLİ AŞILAR LİSTESİNDE YOK

Listede Pfizer, Oxford, Moderna ve Johnson&Johnson's aşıları yer alırken Çin aşısı Sinovac'ın yer almaması dikkatleri üzerine çekti.

Suudi hükümetinin bu kararı, Sinovac aşısı kullanan Türkiye, Endonezya ve Pakistan gibi Müslüman ülkelerde Hac ibadeti için bekleyen hacı adaylarını hayal kırıklığına uğrattı.

Alınan kararla ilgili görüşmeler sürerken, Hacca gitmek için bekleyenlerin gözü kulağı Suudi Arabistan'a çevrildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal