Hacamat yaptırmak orucu bozar mı? Oruçluyken hacamat yaptırılır mı?

11 Ayın sultanı Ramazan geldi çattı. Her sene olduğu gibi bu senede bir çok insan ramazan ayında tuttuğu orucu acaba neler bozar diye merak içerisinde.Yemek yeme ,içme dışında en çok merak edilenlerden biriside hacamat yaptırmak.Oruçluyken hacamat yaptırmak orucu bozar mı? Oruç tutarken hacamat yaptırılabilir mi?Bizde bu merak edilen konu hakkında size bilgi aktarmak istedik.sayfaya göz atmanız yeterli.

31.03.2022-21:03 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-21:03) Hacamat yaptırmak orucu bozar mı? Oruçluyken hacamat yaptırılır mı?

Ramazan ayında en çok merak edilen konulardan biriside oruç bozan şeyler.Her sene bu konu hakkında bir çok araştırma yapılmaktadır.Her bir kafadan ortaya laf atılıp,insanların kafası karışmaktadır.Bunlardan birtaneside oruçlu iken hacamat yaptırmak acaba orucu bozarmı diye merak edilenler arasında.

Oruç tutarken hacamat yaptırmak

Oruçluken hacamat yaptırmak orucu bozar mı? 

Ramazanda kan vermek orucu bozmaz ama eğer vücuda kan alma durumu olur ise beslenmeye girdiği için orucu bozar.Hacamat konusunda iki söylenti bulunmaktadır.Hz.Peygamber (S.A.S.)hacamat yapanın ve yapılan kişininde orucu bozulur.(Ebû Dâvûd Savm 28) Diğer tarafta Resüllullah'ın (S.A.S.)oruç tutuğu zaman hacamat yaptırdığıda söylentiler arasındadır.(Buhâri,Savm,32 ; Ebû Dâvûd, Savm, 29) 

Bu iki hadis değerlendirildiğinde izlenimlerin çoğu birinci hadiste ''Hacamat yapan kişinin, özel sistematik aletler ile emerken ağzına kaçırabileceği ve orucu bozulacağı kanısında.Diğeri ise hacamat yaptıran kişinin kan vereceği için bünyesinin zayıf düşeceği ve hastalanarak orucunun bozulma riski ile karşılaşacağı kanısında '' diyerek yorumlanmıştır. Bu yazılanlardan sonra kan vermenin orucu bozduğu kanısına varılmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal