Kış lastiği uygulaması bitti mi? Yazlık lastik ne zaman takılır? Yaz lastiği uygulaması tarihleri

Araba sahipleri, bahar aylarının gelmesiyle kış lastiği uygulamasından yaz lastiği uygulamasına geçilip geçilmediği merak ediliyor. Zorunlu kış lastiği uygulamasının ardından yaz lastiği uygulamasına hangi tarihlerde geçileceğini araştıran araç sahipleri arama motorlarına sıklıkla 'Kış lastiği uygulaması bitti mi, Yazlık lastik ne zaman takılır' gibi sorulara yanıt arıyor. İşte, yaz lastiği uygulaması tarihleri...

31.03.2022-20:38 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-20:49) Kış lastiği uygulaması bitti mi? Yazlık lastik ne zaman takılır? Yaz lastiği uygulaması tarihleri

Belirli tarihler arasında zorunlu tutulan kış lastiği uygulamasından sonra bahar aylarının gelmesiyle birçok araç sahibi yaz lastiği uygulamasına ne zaman geçileceğini merak ediyor. Bunun üzerine birçok sürücü, yaz lastiği uygulamasına hangi tarihlerde olduğunu araştırmaya başladı.

Yazlık lastik ne zaman takılır?

Birçok araç sahibinin merak ettiği konuların başında gelen yaz lastiği uygulamasının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Ticari araçlarda 1 Nisan Cuma günü zorunlu kış lastiği uygulaması son buluyor. Her sene Aralık ayının 1'i itibariyle başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Nisan itibariyle son bulmaktadır.

Yaz lastiği uygulaması

Yaz ve kış lastiği ne işe yarar?

Yaz lastiği, ıslak ve kuru zeminlerde daha kısa mesafede durabilmeyi sağlarken; kış lastikleri ise karlı, buzlu ve yağmurlu kaygan zeminlerde daha iyi fren mesafesi sağlamaktadır. Bundan dolayı kaygan zeminde kış lastiğinin olması gerekirken, sürüş kalitesinin artması amacıyla bahar aylarında yaz lastiği tercih edilmeye başlanır.

Kış lastiği uygulaması

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal