Hacamat nedir, ne demektir? Hacamat olmak ne demek? Hacamat hakkında detaylı bilgiler

Cilt altındaki kan dolaşımını artırmak ve aynı zamanda kaslarda gevşetici etki yaratmak için yapılan hacamat, vücudun herhangi bir bölgesinden bardak ve benzeri şeylerle gerçekleştirilen vakum işlemidir. Toksin ve karbondioksitin kan ile dışarı çekilmesi olarak tanımlanan hacamatın ne olduğu ve nasıl yapıldığı da büyük merak konusudur. Peki, Hacamat nedir, ne demektir? İşte, Hacamat hakkında detaylı bilgiler

11.05.2022-01:55 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-09:02) Hacamat nedir, ne demektir? Hacamat olmak ne demek? Hacamat hakkında detaylı bilgiler

Hacamat iişemi alternatif tıp alanında çok fazla tercih edilen tedavi yöntemlerinden biridir. Kelime olarak bakıldığında 'emmek' anlamına gelen hacamat vücudun belirli bölgelerinden bardak vay benzeri şeyler kullanılarak toksin, karbondioksit gibi zararlı maddeleri kan yoluyla dışarı çekilmesi şeklinde yapılır. Hacamatın nasıl yapıldığı ve sağlığa ne gibi yararları olduğu da çok sayıda insan tarafında araştırılır. İşte, hacamat hakkında tüm detaylı bilgiler..

Hacamat nedir, ne demektir?

Alternatif tıp alanında oldukça yaygın olarak kullanılan ve faydaları saymakla bitmeyen hacamat, deriye uygulana vakum yöntemi sonrası açılmış olan ufak kesikler aracılığı ile yüzeydeki pis kanı dışarıya çıkarır. Kafa arkası bölgesi, omuz bölgesi, bel ve bacak bölgelerine uygulanan hacamat, stresin azalmasına ve aynı zamanda da panik atağa iyi gelen bir uygulamadır. Nezle, grip gibi üst solunum hastalıkları içinde uygulanan hacamat, çok dikkatlice yapılması gereken bir işlemdir. Yararından çok zararıyla karşılaşmamak için, uzmanca yapılmasında fayda vardır.

Hacamat nedir

Eski Mısırlılar döneminden geldiği söylenilen hacamat, kadim tıp yöntemleri arasında yerini laır. Nezle, grip, stres, panik atak gibi çok sayıda rahatsızlığa iyi geldiği söylenilen hacamatın tarihine bakıldığında 5000 yıl öncesine dayandığı görülür. Bir çeşit akupunktur yöntemi olarak da nitelendirilen hacamat, derinin bir neşterle çizilerek bardak vaya benzeri cisimlerle oluşturulan vakumla kanın dışarıya çekilmesi şeklinde yapılır.

Geçmiş zamanlarda bardağın içine oksijenin tüketilmesi adına kağıt veya alkollü pamuk kullanılırdı. Şimdilerde ise pompa ile içindeki havayı alması için aletler yapılmıştır.

Hacamat nasıl yapılır, nerelere uygulanır?

Deriye hacamat iğnesiyle bir çizik atıktan sonra bardak, kavanoz yada geniş ağızlı şişle yardımıyla deri vakumlanır. Derinin altında biriken pis kan bu yolla dışarı alınır. derinin toksin ve karbondiosit içermesinden dolayı özelliğini yitirdiği görülürken renginin ise koyu renkli ve pelte kıvamında olduğu anlaşılır.

Hacamat işlemi, kişilere uygun zaman dilimleri ile birlikte usulüne uygun olarak yapılması halinde vücudun dışarıya atamadığı ağır metallerleri toksinleri, serbest radikalleri ve sürekli kullanılan ilaçların vücuda bıraktığı kalıntılardan kurtulmanızı sağlar. Pis kanın emilerek dışarıya atılmasıyla beden normal formuna gelmiş olur.

Hacamat nedir

"Hacamatın faydaları"

Faydaları saymakla bitmeye hacamatın, sağlı açısından nelere iyi geldiği şöyle özetlenir;

* Hacamat işlemi kanda yer alan toksinleri, zehirli atıkları ve hazır gıdaların verdiği tüm zararların temizlenmesine yardımcı olur. Kana bir nevi detoks uygular.

* Hacamat işlemi, vücudun rahatlaması için kullanılan en etkili yöntemlerden biridir. Stersi azaltılarak rahatlamayı sağlar ve aynı zamanda çabuk sinirlenmeyi önlediği için sinirlerin yumuşamasında da yardımcı olur.

* Nezle, grip şeklindeki üst solunum yolunda da kullanılan hacamat, iyileşme sürecini hızlandırır.

* Hacamat kronikleşen baş ağrılarında da önemli rol oynar.

* Kan yapımını uyaran hacamat, kansızlık (anemi) eksikliği tedavisinde de kullanılır.

* Halk arasında sara olarak bilinen Epilepsi nöbetlerinde de uygulanan hacamat, nöbet şiddetini ve aynı zamanda sayısını da azaltır.

* Baş dönmesinde de iyi geldiği söylenilen hacamat, aynı zamanda refleksleri de güçlendirir.

* Tüm diş hastalıklarıyla ilgili tedavi amaçlı olarak da kullanılan hacamat, diş ağrısının geçmesine de yardımcı bir işlemdir.

* Hücreler arasındaki matrikste viskoziteyi azaltmaya yardımcı olan hacamat kas ve bağ dokulaırndaki esnekliği artırır.

* Hacamat görme hücrelerini yeniler ve gözlerin daha net görmesini de sağlar.

* Uykusuzluk, rahat uyku uyuyama gibi durumlarda da etkili olan hacamat; regl ağrısı, adet dönemlerinden meydana gelen kramplara da iyi gelir. Adet dönemine ilişkin düzensizlikleri gideren hacamat, regl döneminin ağrılı geçmesini de önler.

* Uyuşturucu ve sigarayı bırakmada çok yardımcıdır.

* Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığına da iyi gelen hacamat, depresyon tedavilerinde de kullanılmaktadır.

* Zayıflayan organ fonksiyonlarını geri kazandıran hacamati yara ve ülserin iyileşmesini de hızlandırır.

* Hacamat damarlarda meydana gelen esnekliği artırarak hemoroid basur oluşumunu da önlemeye yardımcı olur. Göz ağrısı ve göz tansiyonunda da hemen etkisini gösterir.

* Hafıza, dikkat eksikliği ve konsantrasyon bozukluğu gibi zihinsel faaliyetler içinde kullanılan hacamat, pıhtıların doğal yollarla eriterek varisleri de geçirir.

* Hacamat, gut ve romatizmanın metabolik birikintileri temizler ve yüz felcinin ilk aşamaları için kullanılan tedavilerde ciddi rol oynar.

* Bazı hastalıklar için bir nevi akapunktur tedavisi olarak kullanılan hacamat, ödem atmaya birebirdir.

* Çocuklara da uygulanan hacamat, Dikkat dağınıklığı, hiperaktivite gibi sorunların üstesinden gelir.

* Hacamat bazı bel ağrısına iyi gelir ve kısırlık, üreme problemleri ve libido kaybı içinde rahatlıkla kullanılır.

* Hacamat hassas bağırsak sendromlarında, mide ağrılarında ishal ve mide bağırsak hastalıklarının geçmesi içinde kullanılan bir işlemdir.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal