H1N1 Virüsünün Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Halk arasında H1N1 olarak bilinen ve çok tehlikeli olan domuz gribi nedir? Can almaya devam eden domuz gribi nedenleri nelerdir?

11.12.2019-13:38 - (Son Güncelleme: 11.12.2019-13:29)

 Can almaya devam eden domuz gribi nedenleri nelerdir? Halk arasında H1N1 olarak bilinen ve çok tehlikeli olan domuz gribi nedir? 

H1N1 VİRÜSÜNÜN TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Salgınların yaygın olduğu, özellikle mevsim geçişlerinde kalabalık ortamlardan kaçınmak, İş yerlerinde, evlerde ve okullarda en çok ortak kullanıma açık olan kapı kollarını, lavabo başlıklarını sık sık dezenfektanlar ile temizlemek, Hastalığa yakalanmış kişilerle yakın temastan kaçınmak, hatta mümkünse aynı ortamda bulunmamak. Eğer hastalığa yakalanılmış ise hastalığın daha fazla yaygınlaşmasını önlemek için maske kullanmak ve gerekirse sosyal yaşamdan uzaklaşmak. Evde kullanılan yatak örtüleri, yastık kılıfları, yorgan, çarşaf, havlu vb. kişisel eşyaların temizliğine dikkat etmek ve sık sık değiştirmek.

Elleri sık sık, özenle yıkamak, Hastalığı meydana çıkaran H1N1 virüsü sürekli evrim geçirerek yapısı değişse de önerilen domuz gribi aşısı kullanmak, bu hastalıktan korunmanın en etkili yöntemleridir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal