Gözaltı Morluklarınız Bu Yüzden Oluşuyor!

Özellikle kadınların en çok sıkıntı yaşadığı cilt problemlerinden biridir gözaltı morluğu. Gözaltı morlukları neden oluşur? Gözaltı morluğunun sebebi nedir?

10.12.2019-16:24 - (Son Güncelleme: 10.12.2019-16:17)

Gözaltı morluğunun sebebi nedir? Özellikle kadınların en çok sıkıntı yaşadığı cilt problemlerinden biridir gözaltı morluğu. Gözaltı morlukları neden oluşur? 

GÖZALTI MORLUĞUNUN SEBEBİ NEDİR?

Alerjik rahatsızlıklara sahip kişilerde göz altı morlukları sıklıkla görülebilmektedir. Göz ve burun akıntılarıyla birlikte damarlarda biriken kan, damarların belirginliğini arttırarak göz altı bölgesinde mor bir görünüm oluşmasına neden olabilmektedir. Sağlıksız beslenen kişilerde de göz altı morlukları görülebilmektedir. Cilt ihtiyacı olan vitaminlere ulaşamadığında göz altlarında renk değişiklikleri ve morarmalar belirmektedir. Tuz vücut da ödem oluşmasına sebep olacağından dolayı aşırı tuz tüketimini azaltmak gerekmektedir. 

Yaşlanma ile birlikte oluşan kırışıklıklar ve sarkmalar göz altı bölgelerinde gölgelenmelere ve koyu renk görünmelerine neden olabilmektedir. Regl dönemlerinde cilt renginde soluklaşmalar görülür buna bağlı morarmalar olabilir. Alkol ve sigara da gözaltı morarmalara sebep olarak gösterilebilir. Sigara kandaki oksijen miktarını azalttığından göz altı morlukları ortaya çıkar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal