Gürcan Bilgiç, Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin hakeminin Galatasaray'a yarayacağını söyledi!

Spor yazarı Gürcan Bilgiç, hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde hakem Atilla Karaoğlan'ın atanmasının konuk ekip Galatasaray'a yarayacağını söyledi.

08.04.2022-13:29 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-13:29)

Bu haftanın kuşkusuz en çok merak edilen karşılaşmasında Kadiköy'de Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk edecek. Mücadele öncesinde heyecan giderek artmaya başladı.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesinde ünlü spor yazarı Gürcan Bilgiç, mücadele öncesi öne çıkan gelişmeleri ele alarak değerlendirmelerde bulundu. Gürcan Bilgiç, derbi ile ilgili olarak söylediği sözlerde ;

'Fenerbahçe maçın favorisi'

Muhtemelen son dört sezondur ilk kez Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı favori. Bunun nedeni oyun olarak öne geçmesi ve artık rakipleri tehdit etmesi. Galatasaray'da işler ne kadar iyi gitmese de Beşiktaş derbisinde gücünü gösterdi. Kadıköy'de 50 bin taraftarın olduğu bir gecede, daha 'akıllı' olduğu için galibiyete yakın takım Fenerbahçe. Galatasaray'ın elinde ise Barcelona maçlarının tecrübesi var. Kapanmayı başarıyorlar..

'Kerem olmayınca Galatasaray rakip kaleye...'

Kerem'in olmaması, Galatasaray'ın rakip kaleye daha az gitmesi demek. Genç oyuncu tempoyu da taşıyordu, ceza sahasına da giriyor, arkadaşlarını da pozisyona sokuyordu. İkinci isim bu sezon çıkmadı takımdan. Zaten puan cetvelindeki yerlerinin nedeni de bu. Duran top dışında Galatasaray 'silahsız' kaldı.


'Fenerbahçe kalite olarak bariz üstün'

Orta saha ve forvette Fenerbahçe'nin form ve kalite olarak bariz üstünlüğü var. Ligin en iyi iki takımı Trabzonspor ve Konyaspor'u sahada etkisiz hale getirdiler. Bu yüzden bir taraf mücadele edecek (Galatasaray), ötekisi direncinin üstüne yaratıcılık katmaya çalışacak. Bu maçın hikâyesi çok farklı olabilir.

'Taraftarlar açısından çok kıymetli'

İki teknik adamın da son on birlerini değiştireceğini düşünmüyorum. Sadece görevlendirmeler farklı olacaktır. Maçın kilidi duran toplar. Dengeli oynamaya çalışıp, rakibin ilk hatasının peşine düşecekler. İki takım da bu maçı kazanıp, tekrar taraftarıyla kucaklaşmak istiyor.

'Atilla Karaoğlan, Galatasaray'a yarar!'

Maçları artık VAR hakemleri yönettiği için, esas hakem pazar günü belli olacak. Atilla Karaoğlan; ikili mücadele sezgileri düşük, çok düdük çalan ve maça tempo vermeyen bir hakem. Bu tarz, Galatasaray'ın işine yarar. Bu sezon hiç öne çıkmadı, VAR performansları bile sorgulandı. Sezonun en değerli maçına çıkıyor. Ve bunu hak edecek hiçbir şey yapmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal