Gurbetçiler akın akın Edirne'ye gelmeye başladı! Avusturya'dan kalkan tren Edirne Tren Garı'na ulaştı

Yaz tatilini Türkiye'de geçirmek için ana vatana akın etmeye başladı. 400 kilometrelik sıla yolculuğunu tamamladılar. İşte haberin detayları...

28.05.2022-15:18 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-15:44)

Yaz tatilini Türkiye'de geçirmek için ana vatana gelmeye başlayan neredeyse binlerce gurbetçi, yaklaşık bin 400 kilometrelik ‘sıla’ yolculuğunda ise arabalı treni tercih etti. Avusturya’dan kalkan tren, 40 saate yakın süren yolculuğun sonrasında Edirne Tren Garı'na ulaşarak sıla yolculuklarını tamamladılar. Yaz tatilini ve yıllık izinlerini ana vatan Türkiye'de geçirmeyi tercih eden emekli gurbetçileri Türkiye’ye adeta akın etti. 

Araçlarıyla uzun yolculuk yapmayı talep etmeyen emekli gurbetçiler, arabalı treni tercih etti. Avusturya'nın Villach kentinde arabalarını oto kuşet vagonlara yüklemiş olan gurbetçiler, kompartımanda rahat bir şekilde yorulmadan yolculuk yapmanın tadını çıkardı.


Hasret bitti 

Gurbetçiler Avusturya'nın Villach kentinden kalkış yapan Optima Express Treni, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan’ın sonrasında Edirne Tren Garı'na ulaşmıştır. Yaklaşık 40 saate yakın süren bin 400 kilometrelik yolculuğun sonrasında gurbetçiler Türkiye'ye giriş yapmanın sevincini yaşadı. Bilet fiyatlarının kişi başı 164 avrodan başladığı trende, yolcuların seçtiği vagon sistemine ve aracın ölçülerine göre bilet fiyatlarında değişiklik olduğu görülmektedir. 

Yaz tatili için Ana vatan Türkiye'ye geldikleri için mutlu olduklarını dile getiren gurbetçiler, Türk bayrağını görür görmez duygu dolu anlar yaşadıklarını ifade ettiler. Türkiye'de bir yandan tatil yapacaklarını bir yandan da akrabalarıyla bir araya geleceklerini aktaran gurbetçiler, vatan hasretiyle yaşadıklarını belirttiler.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal