11.06.2021-10:52 (Son Güncelleme:07.05.2022-16:20)


1

LİMON

LİMON

1700'lerde limon asidinin spermi öldüreceği düşünülerek Limon dilimleri kullanılıyordu. Dünyaca ünlü çapkın Casanova'nun yaptığı düşünülen ilk gebelik önleyici limonu spermin rahime ulaşmasını engelliyor. Dünyaca ünlü çapkın Casanova'nun kullandığı limonun suyunu da bir kadın için hazırladığı içkiye koymuştur. Bu yöntem korunma konusunda işe yarıyor gibi gözükse de ancak limondaki asit kadınların üreme sistemini mahvedebilir.



2

KOLA

KOLA

Pek çok kadın tarafından 50 ve 60'lı yıllarda daha güvenilir yöntemlere ulaşması engellemek için kullanılmıştır. Daha sonrasından yapılan araştırmalara göre ise ise diyet kolanın hemen kullanıldığı takdirde spermleri öldürme etkisi olduğunu kanıtladı.



3

ZEYTİN YAĞI

ZEYTİN YAĞI

Aristoteles'in Hayvanların Tarihi Üzerine isimli kitabında spermin bulunduğu yere sedir yağının zeytinyağı ile karıştırılarak dökülmesinin hamileliği önleyebileceğinden bahsediyor. Aristoteles'in kendisi de bu yöntemi doğum kontrol amacıyla kullandığını söylüyor.



4

PAMUK

PAMUK

Eski zamanlarda kadınlara vajinalarına yerleştirmeleri için hurma, akasya ağacı kabuğu ve balı ezerek macun haline getirmeleri, bu karışımı pamuk tohumunun yünü üzerine sürmeleri tavsiye edilirdi. Bu karışımı pamuk tohumunun yünü üzerine sürmeleri ve sürdükleri yünü Pamuğun içindeki akasya laktik aside dönüşerek etkili bir sperm öldürücü haline gelirmiş.



5

BAL

BAL

Bal, ilkel bir sperm öldürücü olarak kullanılmıştır. Yapışkan ve yoğun yapısı nedeniyle yıllar boyunca kullanılmıştır. Balı çeşitli kültüre sahip olan insanlar doğum kontrol yöntemi olarak kullanmışlardır. M.Ö.1500'lü yıllara uzanan balın doğum kontrol yöntemi olarak ilk kullanılışı Mısır'a kadar uzanır. Fakat balın içindeki şeker oranından ötürü enfeksiyonuna sebep olmuştur.



6

CIVA

CIVA

Kısır kalmak için Antik Çin'de cariyeler kurşun ve cıvayı karıştırarak içerlerdi. Diğer antik kültürler de cıvanın tıbbi yönlerini araştırdı ve bunun zararlı bir yöntem olduğu kanısına vardılar. Cıva, organ yetmezliğine, beyin hasarına hatta ölümüne bile neden olabiliyor.



7

PATATES

PATATES

Kolombiya'da bir kadın gebelik önleyici olarak patates kullandı. 22 yaşındaki kadının kullandığı patates ise 2 hafta sonra yeşermeye başladı. Daha sonrasında ise hastaneye kaldırıldı.



8

PAPAYA MEYVESİ

PAPAYA MEYVESİ

Asya kültüründe hem erkekler hem de kadınlar tarafından papaya meyvesi kullanılıyormuş. Kadınlar ve erkekler papaya meyvesini doğum kontrol yöntemi olarak kullanmışlar. Olgunlaşmamış papaya meyvesinin tohumları ise her gün tüketildiğinde sperm sayısını sıfıra indirebilecek kimyasallar içeriyor.



9

TİMSAH DIŞKISI

TİMSAH DIŞKISI

Antik Mısırlılar çeşitli doğum kontrol yöntemleri kullandılar. Antik Mısırlılar’da ortalama 5 bin yıl öncesine dayanan ilk prezervatif örnekleri bulunuyor. Spermin vajinaya girmesini engellemek için yerleştirdikleri nesneleri pek çok farklı maddeler kullanmışlardır. Bu farklı maddeler arasında timsah dışkısı da vardır. Timsah dışkısı sperm öldürücüleri gibi hafif alkali olduğundan işe yarayabiliyor.



10

KAPLUMBAĞA KABUĞU

KAPLUMBAĞA KABUĞU

Üst sınıf Japon erkeklerin prezervatif olarak Orta çağlarda kaplumbağa kabuğunu kullandıkları iddia ediliyor. Ayrıca bu yöntem iktidarsızlığı belli etmiyormuş.



11

ALTIN

ALTIN

Casanova tarafından icat edildiği iddia edildiği söylenilen alkaline batırılmış küçük bir altın bilye de var. Altın ve gümüşten çeşitli doğum kontrol aletleri yapıldı.



12

HAPŞURMAK

HAPŞURMAK

Cinsel ilişkiden sonra hapşırmak, çömelmek, nefesini tutmak veya oradan oraya zıplamak bir doğum kontrol yöntemi mi? Antik Yunan doktorları kadınlara bu yöntemleri öneriyormuş.



13

POŞET

POŞET

Alman kimya devi Bayer tarafından bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırma sonucunda İngiliz kadınlarının doğum kontrol için yaptığı şeyler çok şaşırttı. Alman kimya devi Bayer, çok fazla yanlış bilgi olduğunu tespit etti. Bunun sonucunda 1500 İngiliz kadınının dörtte biri gerçek prezervatifler yerine plastik ambalaj, eldiven ve hatta sandviç poşetleri kullanan kadınları tanıdıklarını söyledi.



14

GELİNCİK TESTİSLERİ

GELİNCİK TESTİSLERİ

Gelincik testislerinin bacaklarının içlerine sarıp üzerine gelincik kemiklerinden kolyeler takan kadınların amacı gebeliği engellemekti. Orta Çağ'da yaşayan kadınların doğum kontrol yöntemi buymuş.



15

KUNDUZ TESTİSLERİNDE DEMLENMİŞ ÇAY

KUNDUZ TESTİSLERİNDE DEMLENMİŞ ÇAY

Kunduzların testilerinden demlenmiş çayları kullanan insanların amacı ise sadece doğum kontrol uygulaması yapmaktı. Bu yöntemi uygulayan insanların midesi bulanıyor ve cinsel isteği azaltıyor. Fakat bundan başka ne gibi bir etkisi var? Henüz bilinmiyor.



16

AFYON ZARI

AFYON ZARI

Olgunlaşmış afyonu spermleri dışarıda tutmak için fincan şeklinde bir koruyucu olarak kullanılan yöntem Endonezya'nın Sumatra adasındaki gibi bazı antik kültürlerde kullanılmıştır. Bu yöntem tabii ki işe yaramamaktadır. İşe yaramamasının yanında yan etkileri de vardır.



17

KAN VERMEK

KAN VERMEK

Elizabeth dönemi İngiltere'deki en yaygın tıbbi yöntemlerden birisi kan vermekti. Kan vermek hem gebelik hem de korunma amacıyla Elizabeth dönemi İngiltere'sinde kullanılıyordu.



18

SİLPİHUM

SİLPİHUM

Libya’da yetişen Silpihum ismi verilen bu çiçek bir rezene bitkisiydi. O dönemlerde Roma'daki yemeklere baharat olarak kullanılıyormuş. Ayrıca Silpihum ismi verilen bu çiçek doğum kontrol yöntemi olarak da kullanılıyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr