Günlük Cilt Temizliği İçin 5 Etkili Yöntem

Muhteşem ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak ne kadar güzel olurdu öyle değil mi?Bunun için günlük yapmanız gereken rutinleri sizin için paylaşıyoruz. Günlük cilt temizliğinde 5 etkili pratik yöntem ile cildiniz pırıl pırıl olacak!

31.05.2019-16:35 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-16:22)

Cilt bakımında haftalık bakım kürlerinizi yapmanın yanında günlük rutinler de edinmeniz gerekir. İşte 5 etkili cilt bakımı yöntemi...

1-GÖZENEKLERİ AÇIN: Bir yıkama bezi alın ve yüzünüzü sıcak suya doğru tutun. Ardından bez ile cildinizi silin.Su ve buhar gözenekleri açmak ve ciltteki kirleri temizlemeniz için size yardımcı olacaktır.

2-CİLDİNİZİ TEMİZLEYİN : Başlamadan evvel sabun ve ılık su ile ellerinizi güzelce yıkayın.Kirli ellerle yüzünüze asla dokunmayın.Uygun bir yüz temizleyicisi almalısınız. Avuç içinize temizleyici bazı dökün ve dairesel hareketlerle 30 saniye boyunca masaj yaparak yüzünüzde gezdirin.Yüzünüzü ılık su ile durulayıp bir havlu ile yüzünüzü hafifçe silin.Ilık ve sıcak su gözenekleri açar soğuk su ise kapatır bunu unutmayın.

3-MASKE UYGULAYIN : İki çorba kaşığı suyun içine 2 çorba kaşığı şekeri katın. İnce bir macun oluncaya kadar iki malzemeyi karıştırın. Ardından yarım çorba kaşığı daha şeker ilave edin. Yüzünüzü öncce 3 bölüme ayırın.Yüzünüzün sağ tarafına,sol tarafına ve alnınıza karışımı dairesel hareketlerle 1 dakika boyunca uygulayın.Masaj sonrası yüzünüzü ılık su ile durulamalısınz.

4-DOĞAL BAKIM YAPIN: Bir limonu ortasından ikiye kesin ve ardınan sıkın.Limonun taze olmasına önem gösterin.İçine parmaklarınızı batırın ve 10 saniye süresince yüzünüze uygulayın.Limon suyu yanmaya sebep olursa 5 saniye olsun. Daha sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın ve kurutmayın.

5-GÖZENEKLERİ KAPATIN: Yüzünüze hafifçe soğuk su tutun. Ardından bir buz küpü alın yüzünüzü ve boyun bölgenizi ovuşturun. Bu tüm gözenekleri kapatır. Yüzünüzü kurulayın ve nemlendirici sürün.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal