Güneş Yanıklarına Sakın Yoğurt ve Diş Macunu Sürmeyin!

Yaz günlerinden çocuklar için özellikle güneş yanığı ve güneş çarpması çok risklidir. Genel kanının aksine yoğurt ve diş macunu iyi gelmez. Peki, güneş çarpması için ne yapmak gerekir?

27.07.2019-08:58 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-08:56) Güneş Yanıklarına Sakın Yoğurt ve Diş Macunu Sürmeyin!

Sıcaklar hem başa vurur hem de cilde. Hal böyle olunca cilt yanıkları ve güneş çarpması sonucu için aileler yazın merak içinde kalır.

YOĞURT VE DİŞ MACUNU KULLANMAYIN

Yazın çocuklarda en sık şahit olunan cilt sorunlarından biri de güneş yanıklarıdır. Bebek ve çocukları ciltlerinin sahip olduğu duyarlılık sebebiyle erişkinlerden daha fazla etkisi altına alan güneş yanıkları, yaz aylarını kabusa döndürüyor. Çocukları bu sorunlardan koruyabilmek için güneş ışınlarının en güçlü olduğu öğle ve öğleden sonraki saatlerde dışarı çıkarmamak önemli. Eğer çocuğun dışarı çıkarılması şartsa ise, güneşin temas edeceği bölgelere kesinlikle yüksek faktörlü koruyucular sürülmelidir. Ayrıca güneşten koruyabilmek için çocuğa şapka takılmalıdır. Ayrıca halk arasında güneş yanıklarının tedavisinde yoğurt veya diş macunu gibi maddelerin kullanılması gerektiğine dair yaygın bir inanış vardır. Ancak bilinenin aksine bu tür ürünlerin güneş yanığı vakalarında uygulanması, iyileşme sürecini zorlaştırmadan öteye geçemez.

GÜNEŞ ÇARPMASINDA NELER YAPILMALI?

Güneş çarpması halinde bol sıvı desteği sağlanması önemli. Çocuğa ılık bir suyla duş aldırılması şart. Özellikle 11.00-15.00 saatleri arasında çocukların güneşte kalmaması lazım. Sıvı takviyesine karşın genel durumu düzelmeyen çocuğu kesinlikle hastaneye götürmelisiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal