Güneş ışığının vücudumuza ne faydası var? Doğru güneşlenme saat aralığı nedir? Güneş ışığının cilt üzerindeki etkileri nelerdir?

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan güneşlenmek vücudumuza hem fayda sağlar hem de zarar verir. Güneş ışınlarının faydalarını haberimizde inceledik! İşte detaylar...

31.05.2022-02:16 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-02:16) Güneş ışığının vücudumuza ne faydası var? Doğru güneşlenme saat aralığı nedir? Güneş ışığının cilt üzerindeki etkileri nelerdir?

Yaz aylarında dışarı çıkarken yüzümüze vücudumuza sürdüğümüz kremler bizi güneş ışınlarından ne kadar koruyabilir? Şapka takmak bir önlem mi? Güneş ışınlarına maruz kalmak vücudumuza zarar verir mi? Tüm detaylar haberimizde!

Uzmanlar güneş ışınlarının doğru zamanda aldığımızda vücudumuza çok fayda edeceğini söylüyor. Peki güneş ışınlarının Vücuda faydaları neler?

Güneş ışınlarının vücuda faydaları nelerdir?

D vitamine vücudumuzun ihtiyacı var. Yaz mevsimi gelmişken havalar iyice ısınmışken gelin güneş ışınlarının faydalarına göz atalım.

Bağışıklık sistemi düşük olan insanların, D vitamini eksik olan insanların doğru zamanda güneş ışınlarından yararlanması hastalıkları önleyebilir.

Cilt haslıklarından olan egzama sivilce gibi sorunlara da güneş ışınları iyi gelmektedir.

Her türlü kanser hastalığına iyi geldiği ve riski birazda olsa azalttığı söyleniyor.

Vücudumuzdaki kemik gelişimine ve dişlerimize de oldukça faydalı.
güneş ışınlarının etkisi

Güneşin cilde etkileri

Güneş ışınlarının vücudumuza oldukça etkisi var. Fakat doğru zamanda güneş ışınlarından yararlanırsak etkilerini görebiliriz.

Uzmanlar güneş tepedeyken yani 11:00-15:00 arası güneşlenmenin faydası olmayacağı gibi zararı olabileceğini söyler. Uzun süre güneşte kalmamakta gerekir. Cilt üzerindeki kötü etkileri ise;

Erken kırışıklık

ciltte oluşabilecek güneş lekeleri

Göz kuruluğu

Dudaklarda oluşabilecek lezyonlar

Sağlıklı güneşlenme nasıl olur?

Çoğu insanlar özellikle kadınlar kış ayından yaz mevsimi gelene kadar bronzlaşma hayali kurar. Bronz ten görsel açıdan iyi gözükse de aslında vücudun savunma mekanızmasına zarar verir.

Güneş ışınlarından yararlanmanın en doğru zamanı Sabah 11:00 den önce ve öğlede sonra saat 15:00'den sonra olanıdır. Çok fazla güneşe maruz kalmak vücudu kötü yönde etkiler.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal