Zerdeçal neye iyi gelir? Zerdeçal nasıl kullanılabilir? İltihap oluşumunu önleyen mucize doğallık

Tüketildiğinde vücudumuzda binbir türlü olumlu etkisi bulunan zerdeçalın faydaları nelerdir? Zerdeçalın kullanım çeşitlerini içeriğimizde derledik.

30.05.2022-21:48 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-15:28) Zerdeçal neye iyi gelir? Zerdeçal nasıl kullanılabilir? İltihap oluşumunu önleyen mucize doğallık

Sindirim sisteminizi düzenler, vücudunuzun hormonal dengesini sağlar ve bakterilere karşı savaşır… Hangi üründen bahsediyoruz? Pek tabii zerdeçaldan. Vücudumuza binbir türlü faydası bulunan zerdeçal, sahip olduğu zengin içeriğiyle tam bir şifa kaynağıdır.

İltihap oluşumunu önler

Zerdeçal, içeriğindeki yüksek antioksidan değeri sayesinde bakterilerle savaşıp hücrelerinizin korunmasını sağlar. Vücutta iltihap oluşumu aynı zamanda pek çok hastalığa açık olduğunuz anlamına gelir. Ancak zerdeçalın içerisindeki kürkümin vücudunuzun daha hızlı iyileşmesini mümkün kılar. Sağlığınızın korunmasını sağlamak için mutlaka yemeklerinizde zerdeçal kullanın.

Bağırsak sorunlarına iyi gelir

Düzenli bir sindirim sisteminin formülü zerdeçaldan geçiyor. Eğer sık sık sindirim sorunu yaşıyorsanız, zerdeçal bu sorununuza birebirdir. Lifli yapısıyla sindirim sisteminizi iyileştiren zerdeçal, kabızlık problemine karşı da son derece etkilidir. Eğer her yemek sonrası şişkinlik ve gaz problemi yaşıyorsanız, zerdeçal tüketerek bu problemlere veda edebilirsiniz.

Kansere karşı üstün koruma sağlar

Yapılan araştırmalar; zerdeçalın içeriğindeki kürkümin ile hücre DNA’sının bozulmasını önleyerek kansere karşı etkin koruma sağladığını ortaya koyuyor. Kanser hastalığı tedavisinde kanser hücrelerinin artmasını yavaşlattığından öneriliyor.

Depresyonun etkilerini azaltıyor

İçeriğindeki B6 vitaminiyle seratonin hormonunun salgılanmasını sağlıyor. Bir diğer tabirle, zerdeçal sizi mutlu eder. Eğer depresyon ve melankoli halindeyseniz zerdeçal sayesinde kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz. Özellikle de zerdeçal çayı tüketerek depresiflikten kurtulabilirsiniz. Zerdeçal çayını şu şekilde hazırlayabilirsiniz;

Kaynar su içerisine 1 çay kaşığı zerdeçal atıp 10 dakika demleyin. Dilerseniz içerisine bal ve zencefil de ekleyebilirsiniz. Hormonal dengenizi düzenleyen zerdeçal, ruh halinizi ve stres düzeyinizi düzenleyecektir.

Doğal ağrı kesici

Ağrılarınızı gidermede son derece önemli bir rol üstlenen zerdeçal, ağrı kesiciler yerine tercih edilebilir. Kas, eklem ve diş ağrılarına karşı oldukça etkilidir. Eğer diş ağrısıyla karşı karşıyaysanız; 1 çay kaşığı zerdeçal ile yarım çay kaşığı tuzu ılık suyla karıştırıp gargara yapabilirsiniz. Söz konusu uygulama adet dönemi ağrısı yaşayan kadınlar için de önerilmektedir.

Alzheimer’i önler

Günümüzde Alzheimer hastalığının tedavisi bulunamamıştır ve bu nedenle de bu hastalığa karşı uygulanabilecek yöntemler oldukça önemlidir. Zerdeçal, unutkanlık üzerine oldukça faydalıdır ve Alzheimer hastalığının görülme ihtimalini düşürür.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal