Gündemi sallayan iddialar! O markette eksik gramajlı ürünler satılıyor

Kendini ucuz market zincirleri arasında tanıtan BİM ile alakalı şok bir iddia ortaya atıldı. Sosyal medya üzerinde BİM'den alışveriş yaptığını iddia eden kimi kullanıcılar gramajlarda farklılık olduğunu iddia etti.

04.04.2022-15:57 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-16:32) Gündemi sallayan iddialar! O markette eksik gramajlı ürünler satılıyor

Ülkemizin büyük market zincirleri arasında yer alan BİM ile alakalı skandal iddialar gündeme geldi. Şeker ile un fiyatlarında yapılan zamlar sonrasında alışveriş yapmak için BİM'i tercih eden kimi vatandaşlar, kiloluk ürünleri tartıya koyarak gramajlarında eksiklik olduğunu fark etti. Vatandaşların bu gramaj eksikliğini fotoğraflayarak sosyal medyada paylaşmaları ise yeni bir gündem oluşturdu.

Şeker fiyatları 1 ayda yüzde 50 arttı

Türk Şeker, 4 Mart 2022'de şeker fiyatlarına %20'lik zam yaptığını açıklamıştı. Yapılan zamma tepkiler büyürken firma birkaç gün önce şeker fiyatlarına %30'luk bir zam daha yaptığını belirtti. Yapılan zamlar sonrasında Türk Şeker markasında şekerin kg ücreti 5,96 TL'den 7,80 TL'ye çıkmış oldu.

Eksik gramaj iddiası

Şekerin yanı sıra un fiyatlarında da her ay artış yaşanıyor. Un ile şeker fiyatlarında yaşanan artış sonrasında BİM'den alışverişlerini yapan vatandaşlar, kilo ile satılan ürünleri tartıya koyarak gramajdan çalındığını ortaya çıkardı.

 

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler gündemi sarstı

BİM marketten alışveriş yaparken gramajlarda oynandığını fark eden vatandaşlar ürünleri tartıya koyduklarında karşılaştıkları manzarayı fotoğraflayarak sosyal medya üzerinden yayınladı. Sosyal medyayı ayağa kaldıran gramaj hilesi fotoğrafların gerçek mi yoksa hile mi olduğuysa henüz bilinmiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal