ABD'nin Teklifine Reis-i Cumhurdan Cevap!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin yaptığı "YPG’yi Menbiç’ten çekeceğiz, YPG’yi müttefik olarak görmüyoruz, verdiğimiz sözlere bağlıyız" ifadelerine yanıt verdi.

03.03.2018-10:47 - (Son Güncelleme: 03.03.2018-10:44) ABD'nin Teklifine Reis-i Cumhurdan Cevap!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali'yi kapsayan ziyaretinin üçüncü yeri olan Senegal'in başkenti Dakar'da uçakta basın muhabirlerine gündeme yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MÜNBİÇ TEKLİFİNE YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Ankara maslahat güzarının ‘YPG’yi Menbiç’ten çekeceğiz, YPG’yi müttefik olarak görmüyoruz, verdiğimiz sözlere bağlıyız’ ifadeleri hakkında, "ABD’liler, ta Obama zamanından beri bizlere, Münbiç’te kalmayacaklarını, oraya girmiş olanları geri çekeceklerini söylüyorlar. Telefonlarda ve ikili görüşmelerde bize hep sunun sözünü vermiş olmalarına rağmen, YPG’yi çekmediler. Şimdi Trump ve ekibi de aynı ifadleri kullanıyor. Fakat sözler henüz fiiliyata yansımış değil.

Dışişleri Bakanları Rex Tillerson geldiğinde, ‘Çıkaralım onları. Münbiç’in yarısında güvenlik sizde, yarısında bizde olsun’ dedi. Cevaben, ‘Ne sizde olsun güvenlik, ne de bizde! Münbiç oranın gerçek sahiplerinin olmalı’ dedim.

ABD’lilerin kast ettikleri, şehrin asli sakini olan Arapların yerlerine yerleşmelerini sağlama amacıyla, Münbiç’in güvenliğini birlikte sağlamak ise bu elbette sağlanabilir. Dediğim gibi biz, sözlerin fiiliyata yansıdığını görmek istiyoruz.” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal