Pensilvanya'dan Gönderildi! FETÖ Operasyonunda Ele Geçirildi

Adana merkezli 5 şehirde çocukları FETÖ'nün hizmeti kapsamında askeri okullara hazırlayan mahrem imamlara ilişkin operasyonda 21 kişi yakalandı.

03.03.2018-10:33 - (Son Güncelleme: 03.03.2018-11:02) Pensilvanya'dan Gönderildi! FETÖ Operasyonunda Ele Geçirildi

Adana merkezli 5 şehirde çocukları FETÖ'nün hizmeti kapsamında askeri okullara hazırlayan mahrem imamlara ilişkin operasyonda 21 kişi yakalandı. Operasyonda Pensilvanya'dan gönderildiği tespit edilen kripto haberleşme programı yüklemek için kullanılan "ByLock" telefonu da bulundu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin Adana merkezli İzmir, Gaziantep, Konya, Samsun ve Aydın'da eş zamanlı operasyon yapıldı. Sabahın erken vakitlerinde daha önceden tespit edilen adreslere gerçekleştirilen baskınlarda 5'i kadın 21 kişi gözaltına alındı.

Yakalananların evlerinde gerçekleştirilen aramada ise pek fazla cep telefonu ve örgütsel kitap bulundu. Ele geçirilenler içerisinde darbe hakkında bir kitabın da olması dikkat çekti. Bu sırada ele geçirilen bir telefonun ise Fetullah Gülen'in gizlendiği Pensilvanya'dan getirildiği ve telefonun ana "ByLock" telefonu olduğu, yakalanan S.D. isimli şüphelinin ele geçirilen telefonla 81 ildeki FETÖ üyelerinin telefonuna bağlanarak "ByLock" yüklediği ileri sürüldü. Ayrıca gözaltına alınan 21 kişinin de ByLock kullandığı fakat çoğu zanlının farklı bahanelerle güvenini kazandıkları kişilerin üzerine çıkarttıkları telefon hatlarını kullandıkları ortaya çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal