Gündem Ötesi sunucusu Pelin Çift kimdir? Pelin Çift evli mi, kaç yaşında? Pelin Çift hakkında bilgiler

TRT 1’de yayınlanan Gündem Ötesi programının başarılı sunucusu Pelin Çift’in hayatı ve kariyeri bir çok insanın gündemini meşgul ediyor. Peki Gündem Ötesi sunucusu Pelin Çift kimdir? Pelin Çift evli mi, kaç yaşında? Pelin Çift hakkında bilgiler haberimizde...

24.06.2022-09:37 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-09:37) Gündem Ötesi sunucusu Pelin Çift kimdir? Pelin Çift evli mi, kaç yaşında? Pelin Çift hakkında bilgiler

TRT 1 ekranlarında izleyenlerle buluşan Gündem Ötesi programının başarılı ve güzel sunucusu Pelin Çift, son günlerde bir çok kişinin gündemini meşgul ediyor. Pelin Çift’in hayatı ve kariyeri hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler arama motorlarını meşgul etmeye tüm hızlarıyla devam ediyor. Peki Gündem Ötesi sunucusu Pelin Çift kimdir? Pelin Çift evli mi, kaç yaşında?

Gündem Ötesi sunucusu Pelin Çift kimdir?

Sunucu Pelin Çift, İzmir’de 1978’de doğdu. İlkokul ve ortaokul eğitimini Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nde tamamlayan Pelin Çift eğitim hayatını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ve sonrasında Galatasaray Üniversitesi Radyo ve Televizyon Yayıncılığı yüksek lisans eğitimiyle tamamladı.

Pelin Çift

1997’de kariyerine NTV’de hava durumu sunucusu olarak başlayan Pelin Çift 2001 yılnda SkyTürk kanalında sunucu olarak yer aldı. 2004 senesinde CNN Türk’e geçiş yapan Çift, burada 5 yıl geçirdi ve sonrasında 2009 yılında Habertürk’e transfer oldu. Habertürk’te gündemle alakalı bir programda sunuculuk yapan Pelin Çift, Show TV’de 2013 yılında görev almaya başladı.

İki yıl boyunca Show TV’de yer alan Pelin Çift 2015 yılında halen görev almaya devam ettiği TRT 1’in Gündem Ötesi programına geçiş yaptı. Pelin Çift aynı zamanda yine TRT 1 programı 3’te 3 Tarih programında da sunucudur.

Pelin Çift 2009 yılından bu yana evli olduğu Okan Akbaş’tan bir çocuk sahibi olmuştur.

Pelin Çift’in yazmış olduğu kitaplar şunlardır:

Ayasofya’nın Gizli Tarihi

Osmanlıyı Öğreniyorum

İstanbul’un Gizli Tarihi

Pelin Çift ile Gündem Ötesi Kitaplığı

Kudüs’ün Gizemli Tarihi

Pelin Çift’in aldığı ödüller şunlardır:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrenci Birliklerinden "En İyi Program Ödülü"

Maltepe Üniversitesi Kulüpler Birliği "En Başarılı Sunucu Ödülü"

İstanbul Gelişim Üniversitesi "En İyi Tartışma Programı Ödülü"

İstanbul Üniversitesi "Medya Kulübü Ödülü"

Pelin Çift ile Gündem Ötesi - "Avrasya Kalite Ödülü"

İstanbul Ticaret Üniversitesi Yılın Sunucusu Ödülü

Gazi Üniversitesi En Başarılı Kadın Televizyoncu Ödülü

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal