YSK'nın Kararı Sonrası İstanbulluların Yüzde 90'ı Tatilini Değiştiriyor

YSK'nın İstanbul seçimlerinin 23 Haziran'da tekrarlanacağını açıklamasının ardından tatil rezervasyonu yapan İstanbullular da planlarını iptal etmeye başladı. Alınan bilgiye göre başvurular yüzde 90'ı buldu.

09.05.2019-13:58 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-13:49)

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçiminin 23 Haziran'da tekrarlanması kararının sonrasında bu tarihe denk gelen tur sözleşmeleri olan tüketiciler seyahat acentelerine başvuru yaptı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, YSK'nin İstanbul seçimlerinin 23 Haziran'da tekrarlanacağına yönelik açıklamasının sonrasında seyahat acenteleriyle yaptıkları görüşmelerde erken rezervasyon ile paket tur satın alan vatandaşların yüzde 90'a yakınından değişiklik ve iptal talebi geldiğini öğrendiklerini ifade etti.

"TARİH DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ ALIYORUZ"

Seyahatlerini bütünüyle iptal edenlerin sayısının düşük olduğunu söyleyen Bağlıkaya, "Genelde 23 Haziran'a denk gelen tarihlerde tatil alanlardan tarih değişikliği isteği alıyoruz. Bu hususta şu anda bize ulaşmış bir şikayet söz konusu değil. Paket tur alıp ve problem yaşayanların Türkiye Seyahat Acentaları Birliğine başvurmaları yeterlidir." diye konuştu.

TÜKETİCİLER PARALARINI İADE ALABİLİR

Erken rezervasyon ile tatil paketi satın alanlara seyahat iptal sigortası yaptırmalarını teklif ettiklerini hatırlatan Bağlıkaya, bu sigorta yapıldığı durumda tatilin başlamasından 3 gün öncesinde müşterilerin seyahati iptal edip paralarını bütünüyle iade alabildiğini ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal