YSK Seçim Yasakları Açıkladı

YSK'nın 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi hakkında 4 yeni kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandığı bildirildi.

28.04.2018-12:59 - (Son Güncelleme: 28.04.2018-12:50) YSK Seçim Yasakları Açıkladı

Seçimlerin sağlıklı ve düzenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için içki, silah taşıma ve yayın yasağı uygulanacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili 303, 306, 307 ve 308 sayılı kararları Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandığı bildirildi.

SEÇİM GÜNÜ UYGULANACAK YASAKLAR ŞU BAŞLIKLAR ALTINDA OLACAK

24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacı ile içki, silah taşıma ve yayın yasağı uygulanacak. Bu kapsamda;

Oy verme günü olan 24 Haziran 2018 Pazar günü saat 06.00'dan 24.00'e kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki satılması ve verilmesi ve de içilmesi kesinlikle yasak olacak.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar haricinde hiç kimse, 5237 sayılı kanunun ilgili maddesi uyarınca köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak.

Oy verme günü oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda ise yalnızca yemek verme hizmeti yapılabilecek.

18.00'E KADAR HABER, TAHMİN VE YORUM YAPILAMAYACAK

Seçim yasaklarına ve yukarıda yazılan kurallara uyulmak şartıyla oy verme günü saat 18.00'den sonra düğün yapılabilecek.

Seçim günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçimler ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve ya yorum yapamayacak.

Radyo ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatlerinde ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçimlerle ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması durumunda aynı hükümler, 8 Temmuz tarihinde de geçerli olacak.

Yüksek Seçim Kurulu kararları aleyhine başka bir merciye başvurulamayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal