Yozgat Şehir Hastanesi, Avrupa'nın İlk Dijital Hastanesi Oldu

Yozgat Şehir Hastanesi, dünya sağlık standardizasyonu çerçevesinde Seviye 7 akreditasyonunu alarak bu alanda Avrupa’nın ilk dijital hastanesi oldu.

23.02.2019-19:09 - (Son Güncelleme: 23.02.2019-19:02) Yozgat Şehir Hastanesi, Avrupa'nın İlk Dijital Hastanesi Oldu

Dünya sağlık standardizasyonu çerçevesinde Seviye 7 akreditasyonunu alarak bu alandaki Avrupa’nın ilk dijital hastanesi olduğu bildirilen Yozgat Şehir Hastanesi, yurtdışında ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bilgi teknolojileri altyapısı Turkcell tarafından verilen Yozgat Şehir Hastanesi, Amerika’da yapılan Sağlık IT Kongresi HIMSS 2019’un (Healthcare Information Management System Society-Hastane Bilgi Yönetimi Sistemi) açılış töreninde, geleceğin dijital sağlık kuruluşları arasında gösterildi.

"TÜRKLERİN İMZASI VAR"

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, "Firma olarak Endüstri 4.0 döneminde Türkiye’nin dünyada daha fazla söz sahibi olması amacıyla var gücümüzle uğraşmayı sürdürüyoruz. Avrupa’nın bu ilk dijital hastanesinde, altyapının oluşumundan operasyon sürecine dek birçok teknolojik işlem Turkcell tarafından yapılıyor.

En son teknolojiyle donatılan Hastane Bilgi Yönetimi Sistemi ile bütün sağlık verilerinin bilgisayar ve tabletler üstünden izlenmesine olanak sağlıyoruz. Türk mühendislerinin geliştirdiği altyapı, yazılım ve donanım teknolojilerimiz sayesinde, dünyanın önde gelen kurum kuruluşları tarafından övgüyle karşılanmak, bizim çalışma azmimizi daha da artırıyor. Özellikle sağlıkta dijitalleşme hususunda Turkcell liderliğinde Türkiye’ye ve bütün vatandaşlarımıza daha kaliteli bir yaşam sunmak için çalışıyoruz.

Yozgat Şehir Hastanesi bu alanda hem bizim göz bebeğimiz hem de dünyanın en saygın dijital sağlık kuruluşlarından biri olarak ismini yazdırdı" dedi.

DÜNYADAKİ 30 HASTANEDEN BİRİ

Gerçekleştirrilen bilgilendirmede; Yozgat Şehir Hastanesi, sağlık alanında en yüksek standart olarak kabul gören HIMSS Stage 7 akreditasyonunu geride bıraktığımız aylarda alma başarısı göstermişti. En yeni standartlara göre Seviye 7 Akreditasyonu’nu alan Avrupa'da ilk hastane de Yozgat Şehir Hastanesi olmuştu. Kurum bu şekildedünyada bu seviyeye sahip 30 hastaneden biri olarak yer almıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal