Yaşlı Adama Güç Kullanan Polislerin İfadesi Ortaya Çıktı

İçişleri Bakanı Soylu, Giresun'da gözaltına alındığı esnada polisin zor kullanmasına bağlı olarak kalp krizi geçiren ve hayatını kaybeden Yusuf Topal'ın oğlu Ahmet Topal'ı aradı.Olayla ilgili polislerin savunması ortaya çıktı.

29.07.2018-14:18 - (Son Güncelleme: 29.07.2018-14:28)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'da eşinin ilaçlarını yazdırmak için gittiği sağlık ocağında tartıştığı doktorun 'beyaz kod' vermesi üzerine olay yerine gelen emniyet güçlerinin biber gazı sıkıp, ters kelepçe taktığı sırada kalp krizi geçirip hayatını kaybeden Yusuf Topal'ın (82) ailesini telefonla aradı. Bakan Süleyman Soylu, görüştüğü Yusuf Topal'ın oğlu Ahmet Topal'a vahim olayla alakalı üzüntü ve taziyelerini ilettiği ifade edildi. Haklarında soruşma açılıp, açığa alınan polis memurları asıl mağdurun kendileri olduğunu iddia ederken, 'Beyaz kod' veren doktor hakkında da konuyla ilgili soruşturma açıldı.

DOKTOR, HASTAYI GÖRMEDEN İLAÇ YAZAMAYACAĞINI BELİRTTİ

Giresun'da, 24 Temmuz Salı günü, Gemilerçekeği Mahallesi'nde yürüme güçlüğü çeken Fatma Topal'ın kronik hastalığı için kullandığı ilaçları bitince, eşi Yusuf Topal ilaçları doktora yazdırmak ve evde bakım hizmeti kararının uygulanmasını sağlamak gayesi ile 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi'ne gitti. Doktor Ö.Y.'ye müracaat eden Yusuf Topal, eşi adına hazırlanan sağlık kurulu raporunu göstererek ilaçları reçeteye yazdırmayı talep etti. Fakat, doktor, hastayı görmeden ilaçları yazamayacağını bildirdi. Yusuf Topal ise evde bakım hizmeti kararı olduğuna ilişkin raporu doktora göstererek, sağlık görevlilerinin eve gelmesini istedi.

POLİSLER BİBER GAZI SIKINCA FENALAŞARAK YERE YIĞILDI

İddiaya göre, doktor Ö.Y. ile Yusuf Topal arasında konuyla alakalı tartışma çıktı. Tartışma esnasında doktorun 'beyaz kod' vermesi üzerine, emniyet güçleri sağlık ocağına geldi. Polisler, Yusuf Topal'ı gözaltına almak istedi fakat Topal polis memurlarına gözaltına alınmamak için direndi. Ters kelepçe takılan ve biber gazı sıkılan Topal, bu esnada fenalaşarak yere yığıldı. Polisler, yerde sürükleyerek ekip arabasına bindirdikleri Yusuf Topal'ı Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Kalp krizi geçirdiği tespit edilen Topal, yapılan müdahalelere rağmen hayata tutunamadı.

Yusuf Topal'ın zor kullanılarak gözaltına alındığı olayla alakalı ortaya çıkan olay yeri görüntüleri üzerine 2 polis memuru açığa alındı, haklarında soruşturma açıldı.

BAKAN SOYLU, TAZİYELERİNİ İLETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yusuf Topal'ın oğlu Ahmet Topal'la telefonla görüştü. Bakan Soylu'nun aileye olayla alakalı üzüntü ve taziyelerini ilettiği bildirildi.

Ailenin akrabası ve avukatı Hicran Akkaya Şenol, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun aileyi telefonla aradığını ifade ederek olayla alakalı üzüntülerini ve taziyelerini ilettiğini aktardı. Avukat Şenol, "Kendisi bize olayın titizlikle soruşturulacağını belirtti. Yusuf Dedemizin eşi Fatma Hanımın evde sağlık hizmeti alıp alamadığını sordu. Biz de kendi imkanlarımızla özel doktor temin ettiğimizi ve bu sayede tedavi aldığımızı ilettik" ifadelerini kullandı.

POLİSLERİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI: ASIL MAĞDUR BİZİZ

Olayla alakalı haklarında soruşturma açılan ve açığa alınan 2 polis ifade verdi. Doktorun 'beyaz kod' vermesi üzerine olay yerine gittiklerini belirten polisler, gözaltına almak istedikleri Yusuf Topal'ın kendilerine zorluk çıkardığını, bu sebeple ters kelepçe ve biber gazı kullanmak zorunda kaldıklarını aktardı. Konuyla alakalı Topal’ı suçlayan polisler, olayda asıl mağdurun kendileri olduğunu iddia etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal