Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Tweet: Nkosi Sikelel' iAfrika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, verimli geçen Güney Afrika ziyareti ile alakalı twitter'dan paylaşımlarda bulundu. Erdoğan mesajının sonuna Türkçe karşılığı "Allah Afrika'yı korusun" olan "Nkosi Sikelel' iAfrika" notunu yazdı.

28.07.2018-20:53 - (Son Güncelleme: 28.07.2018-20:58)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'dan, BRICS Zirvesi ve Güney Afrika gezisi ile alakalı açıklamalar yaptı. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dönem Başkanı olarak BRICS Zirvesi'ne davet edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika'da verimli bir gezi yaptığını ifade etti.

TÜM DÜNYA İÇİN HAYIRLI OLSUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Global ekonomiye yeni bir aşama katacağını tahmin ettiğim 10. BRICS Liderler Zirvesi'nin, tüm dünya için hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı. Zirve çerçevesinde BRICS mensubu ve davetli ülkelerin liderleriyle görüştüğünü anımsatan Recep Tayyip Erdoğan, bu görüşmelerde gerek global, gerekse yerel siyasi ve ekonomik konuların ele alınması fırsatı bulduklarını söyledi.

"HER ANLAMDA KAZAN-KAZAN ANLAYIŞI"

Açıklamasında, yaptığı görüşmelerden, temaslardan ve gezilerden görüntülere de yer veren Erdoğan, şunları söyledi: "Küresel ekonomik vaziyetten Suriye konusuna, Afrika'nın kalkınmasından Asya ile ilerletmekte olduğumuz ekonomik ve siyasi temaslara dek birçok meseleyi konuştuğumuz tüm liderlere teşekkür ediyorum. Güney Afrika gezimiz çerçevesinde bölgede ikamet eden Müslüman ve Türk vatandaşı kardeşlerimizle de bir araya geldik. Başta FETÖ olmak üzere, Müslümanların bölgedeki problemlerini ve çözüm tavsiyelerini kendileriyle istişare ettik. Gezimizin son gününde de Güney Afrika'da faaliyet yapan önemli yatırımcılar ve iş insanları ile görüşerek, ilişkilerimizin her bölümde, kazan-kazan anlayışı ve eşit ortaklık üstünde gelişmesi için fikir alışverişinde bulunduk."

MESAJINI AFRİKA DİLİYLE TAMAMLADI

"Ubuntu ülkesi, farklılıkların güzel bir beraberlik meydana getirdiği gökkuşağı milleti Güney Afrika'ya sıcak misafirperverlikleri dolayısı ile teşekkür ediyorum." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımını Türkçe manası "Allah Afrika'yı korusun" olan "Nkosi Sikelel' iAfrika" mesajıyla bitirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal