Yargıtay, Kavga Başlatan İşçinin Tazminatsız Kovulabileceğine Karar Verdi

Yargıtay, iş yerinde kavga eden işçilerle ilgili emsal bir karar verdi. Buna göre kavgayı ilk başlatan işçi kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı olmadan işten kovulabilecek.

25.04.2019-10:23 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-10:14) Yargıtay, Kavga Başlatan İşçinin Tazminatsız Kovulabileceğine Karar Verdi

İş yaşamı ile alakalı Yargıtay'dan bir emsal karar daha geldi. Son alınan karar işçiler arasındaki kavgalarla dönük oldu. Yüksek mahkeme, kavgada ilk saldıran işçinin kıdem ve ihbar tazminatı verilmeden işten atılacağına karar verdi.

Çalıştığı iş yerinde gürültü çıkardıkları öne sürülen işçileri uyaran genç, bir anda kendini kavganın ortasında buldu. İşveren, kavgayı ilk başlatan işçiyi işten kovdu.

KIDEM ALAMADIĞI İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

Senelerdir çalıştığı iş yerinden tazminatsız kovulmanın şokunu geçiren işçi, soluğu iş mahkemesinde aldı. Haksız ve usulsüz olarak işten atıldığını, kıdem ve ihbar tazminatının verilmediğini söyleyen davacı işçi, kıdem ve ihbar tazminatı alacağının davalıdan tahsiline, yargılama giderleri ile ücret-i vekaletin davalıya verilmesine karar verilmesini istedi.

İŞVEREN: KAVGA ETTİĞİ İÇİN İŞ HAKKI FESHEDİLDİ

Davalı işveren, davacının satış yardımcısı olduğunu, davacı ile tedarikçi ürün tanıtım elemanları arasında kavga olayı olduğunu, tutanak tutulduğunu, iş akdinin haklı nedenle feshedildiğini iddia etti. Mahkeme davanın kabulüne karar verdi. Davalı, kararı temyiz edince devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi.

YARGITAY İŞVERENİ HAKLI BULDU

Davacının tartışmayı başlatan ve fiili olarak ilk saldıranın kendisi olduğunu açıkça söylediğine dikkat çekilen Yargıtay kararında, "Kavgayı ilk başlatanın davacı olduğu için sataşmanın davalıya haklı fesih imkanı verdiği anlaşıldığından mahkeme tarafından davacının kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı taleplerinin reddi yerine tersi gerekçe ile kabulüne karar verilmesi hatalı olup, bozmayı gerektirmiştir. Kararın bozulmasına oy birliği ile karar verildi" denildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal